Vatan Partisi’nden Kürtleri rahatsız eden başvuru!

Vatan Partisi’nden Kürtleri rahatsız eden başvuru!
Vatan Partisi Diyarbakır İl örgütü cadde, sokak ve çeşitli yapılarda bulunan 'Şeyh Sait' isminin kaldırılması için Valilik ve Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulundu. Şeyh Said Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat başvuruya tepki gösterdi.

Vatan Partisi, Diyarbakır'ın Dağkapı Meydanı başta olmak üzere cadde, sokak ve çeşitli yapılarda bulunan “Şeyh Sait” isminin kaldırılması talebiyle Diyarbakır Valiliğine başvuru yaptı. Vatan Partisi adına Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı, Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve Diyarbakır İl Başkanı Haluk Mıhalioğlu’dan oluşan heyet Diyarbakır Valiliği’ne dilekçe verdi.

vatan-partisi.jpg

Meydanlardan ismi çıkartılsın

Başvurunun ardından Diyarbakır Valiliği önünde heyet adına açıklama yapan Özgür Bursalı, “Şeyh Sait 1925 yılında Cumhuriyete karşı silahla isyan etmiş bölücü ve gerici bir elebaşıdır. Muş, Elazığ gibi şehirlerimizi ele geçirmiş ardından da Diyarbakır’ımıza saldırmış mahkemedeki ifadesiyle Diyarbakır’ı fethetmek üzere silahla Diyarbakır’a saldırmış bir isyanın elebaşıdır. Bu bölücü ve gerici kişinin isminin Diyarbakır meydanlarında anılmasına göz yumulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu talebimizi Diyarbakır Valiliğimize iletiyoruz. Bugün PKK terör örgütü Şeyh Sait’in Cumhuriyete karşı isyanını miras olarak kabul etmektedir. PKK terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin psikolojik cephesi de düşünülerek bu teröristlerin manevi olarak güçleneceği cüret bulacağı isimlerin meydanlarımızda yer alması kesinlikle kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Değerlerimize sahip çıkacağız

Vatan Partisinin bu başvurusu kentte tepkiye neden oldu. Başvuruya tepki gösteren Şeyh Said Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat, “Ben bu girişimi çok görmüyorum. Vatan Partisi’nin zaten görevi budur. Bu tür girişimler bizim değerlerimize ve halkların önem verdiği bütün değerleri yok saymaktır. İmha ve inkar politikalarının devamıdır. Doğu Perinçek’in de Vatan Partisi’nin de görevi budur. Bölgede sıkıntı yaratmak, insanları farklı şeylere yönlendirmek. Biz meydanı boş bırakmayacağız. Değerlerimize sahip çıkacağız. Şeyh Said ve arkadaşları toplumumuzun değerleridirler. Bu değerlere sahip çıkacağız ve onların bıraktığı mirasın sahibiyiz diye haykıracağız” dedi.

Fırat, isimlerin kaldırılması gibi bir girişimin olması durumunda hukuki olarak tüm haklarını kullanacaklarının da altını çizdi.

Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması için de girişimlerine devam ettiklerini dile getiren Şeyh Said Derneği Başkanı Mehmet Kasım, bu konuda birçok sivil toplum kuruluşunun kendilerine destek verdiğini söyledi. Fırat, mezar yerlerinin açıklanması talebiyle bu hafta içerisinde dava açacaklarını da belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.