Vatandaş istedi başsavcı harekete geçti

Vatandaş istedi başsavcı harekete geçti
Geldiği günden buyana hem adliye içinde hem adliye dışında yaptığı çalışmalarla Diyarbakırlıların dikkatini üzerine çeken Başsavcı Ahmet Yavuz’dan örnek bir proje daha.

D Tipi Cezaevine cami ve sosyal tesis yapılıyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz’un girişimleriyle D Tipi Cezaevi girişinde sosyal tesis ve 500 kişilik cami yapımı için çalışmalara başlandı. Başsavcı Yavuz, “Cezaevi şehir merkezinden uzak olduğu için vatandaşlarımızın ciddi bir talebi oldu. Bizde bunu değerlendirdik. Proje hazır, kaynak bulur bulmaz 3-4 ay içinde cami ve sosyal tesisimiz hazır olacak” dedi.

Diyarbakır’da, 2002 yılında bin 413 metre kare alan üzerinde kurulan ve binlerce tutuklu ve hükümlünün bulunduğu D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun girişine hayırsever iş insanlarının katkılarıyla modern bir cami yapılacak. Caminin üst kısmında namaz kılınırken, alt kısmında ise sosyal alanlar olacak. Bu sosyal alanda cezaevine ziyarete gelen mahkum yakınları, genel ihtiyaçlarını da karşılayabilecek. Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu girişinde yapılacak caminin adı ise Adalet camisi olacak.

cami-ve-tesis-(3).jpg

Kaynak bulunursa proje 3 ay içinde bitecek

Kaynak bulunması durumunda Adalet Cami’nin 3-4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını belirten Başsavcı Ahmet Yavuz, "Vatandaşlarımızın ciddi bir talebi vardı. Bizde bu talep üzerine harekete geçtik. Projemiz hazır. Daha önce Samsun’da aynı şekilde bir cami yapmıştık. Şimdi Diyarbakır D Tipi Cezaevi girişinde cami ve sosyal tesisin yapımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diyarbakır mimarisi baz alınarak inşa etmeyi düşünüyoruz. Kapalı ve açık alanı ile yaklaşık 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Üstü ibadethane olacak olan caminin alt katında ise çocuk bakım odaları, lavabolar, bayan mescidi, kafe ve ürün satış mağazası olacak. Gerekli kaynağın bulunması ile 3-4 ay içinde tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

cami-ve-tesis-(1).jpg

1995 yılında çalışmalara başlanmıştı

Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Elazığ karayolu üzerinde, Diyarbakır Adalet Sarayına 18 Km. mesafede bulunmaktadır. Ceza infaz kurumunun inşasına 1995 yılında üç kuyu köyü mevkiinde 8 pafta 132 parsel 1.413.000 metre kare arazi üzerinde başlanmış, 28.12.2002 tarihinde tamamlanarak 22.12.2003 tarihinde hizmete açılmıştı.

Başsavcı Ahmet Yavuz, Adliye binası girişinde yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek için arama noktalarından birini kaldırmış, vatandaşların geçmesi için ikinci bir kapı yapılması için talimat vermişti.

İlyas AKENGİN/ÖZEL

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.