Vatandaş ölüyor, vekiller izliyor!

Vatandaş ölüyor, vekiller izliyor!
Diyarbakır ve diğer bölge illerinde son bir ayda korona virüs vakaları adeta patladı. Aşılama oranının yüzde 40’larda olduğu Diyarbakır’da hekim ve sağlık çalışanlarının çabaları yetersiz kalıyor.

Siyasiler de elini taşın altına koysun

TİGRİS HABERDİYARBAKIR Günde 7-8 ölümün yaşandığı kentte vatandaşlar, siyasilerin gerekirse ev ev dolaşarak, “aşıya ikna kampanyası” başlatmasını istiyor.

Günde 7-8 kişi hayatını kaybediyor

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük koronavirüs tablosunda Diyarbakır, Siirt, Batman ilk beşte yer alıyor.  Vaka sayısının 100 binde 400 ile 500 arasında olduğu Diyarbakır’da aşıya olan ilgi oldukça yetersiz.  Açıklanan verilere göre, kentte aşılama oranı yüzde 45’lerde. Yoğun bakımda tedavi gören ya da entübe edilen hastaların yüzde 97’si aşısız. Kalan kısmı ise, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği iki doz Biontech ya da iki doz Sinovac ile bir doz Biontec aşısı olmamış kişilerden oluşuyor. 

Yaşlılar aşılanıyor, gençler Gençlerde direnç daha fazla

Hekimler resmi olarak açıklamasa da genç yaş grubunda aşıya direnç daha fazla.  Aşıya direncin gerekçesi ise genellikle “kısırlık”. Hekimler ve bilim insanları bu yönde aksi yönde görüş belirtse de, bu yaş grubuna seslerini duyuramıyor.

‘Aşıya ikna kampanyası’ başlatılsın

Vatandaşın talebi ise, seçim çalışmalarında ev ev, mahalle mahalle dolaşan siyasilerin aynı duyarlılığı aşı için de göstermesi. “Aşıya ikna kampanyası” başlatılması yönünde taleplerini dile getiren vatandaşlar, HDP, AK Parti ve diğer siyasi parti temsilcilerinin sokak ve ev ziyaretleriyle vatandaşı aşıya ikna etmesi yönünde.  

Kürtçe aşı çalışması yürütülsün

Aşıya ikna çalışmalarının Kürtçe yürütülmesi hem güven açısından, hem de sağlıklı iletişim açısından oldukça önemli. Kentten 8 vekil çıkaran HDP’ye büyük iş düşüyor. Vatandaşın talebi, başta HDP olmak üzere diğer siyasi parti temsilcilerinin de ev ziyaretleri ile aşı çalışmalarına hız kazandırması. Öte yandan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Biontech aşısı olmak için artık randevuya gerek yok. İsteyen vatandaşlar, istediği gün ve saatte hastaneye giderek aşılarını olabiliyor.

Belediyelerin tutumu

Bu arada Van Valisi Mehmet Bilmez, vaka oranlarının yaşandığı kentte kısıtlamalara gidebileceği yönünde açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da ise Vali ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu ve alt kademe belediyelerin konuyla ilgili radikal kararlar almaması eleştirilere neden oluyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.