Vatandaşın sağlığı hiçe sayıldı, denetimler arttı

Vatandaşın sağlığı hiçe sayıldı, denetimler arttı
Bağlar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği denetimlerde son kullanma tarihi geçen ve hijyen kurallarına uymayan çok sayıda gıda ürünü tespit edildi. Yapılan denetimlerde bozulmuş tavuk etleri dikkat çekerken,vatandaşın sağlığını hiçe sayan ürünler imha edilerek ilgililer hakkında yasal işlem uygulandı.

Salgın Nedeniyle Denetimler Önem Kazandı

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de gün geçtikçe vaka sayısı artarak yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sağlık ve hijyen koşulları bir başka önem kazanırken, vatandaşın sağlığını tehlikeye atanlara karşı Bağlar Belediyesi önemli denetimler gerçekleştiriyor.

 Belediyenin Zabıta  Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerde son kullanma tarihi geçen ve hijyen kurallarına uymayan çok sayıda gıda ürünü tespit edildi.

esnaf-jijyen.jpg

Başkan Beyoğlu’ndan Ekiplere :”Denetimleri Sıklaştırın”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun bu süreçte gıda denetimlerinin artırılmasını ve özen gösterilmesini istediğini dile getiren ekiplerin ele geçirdiği gıdalar arasında son kullanma tarihi geçmiş,bozulmuş ve hijyen özelliğini yitirmiş olan tavuk eti ürünleri dikkat çekti. Bir çok temel gıda maddesinin de yine hijyen koşularına uymadığı tespit edildi. İşyerleri hakkında yasal işlem uygulayan ekipler, daha sonra yüzlerce ürüne el koyarak imha etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.