Veli sırtında taşımalı eğitim

Veli sırtında taşımalı eğitim
Bingöl’ün Genç ilçesi Keklikdere köyüne bağlı Onbaşı mezrasında taşımalı eğitim ile ilçe merkezindeki okula giden öğrenciler, bozuk yol yüzünden ulaşım çilesi çekiyor

Veli sırtında taşımalı eğitim

 

Bingöl’ün Genç ilçesi Keklikdere köyüne bağlı Onbaşı mezrasında yaşayan vatandaşlar, mezra yolunun yapılmamasından dolayı taşımalı eğitim kapsamında ilçe merkezindeki okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencileri sırtlarında taşıyarak servis araçlarına kadar götürüyor. 
 

BİNGÖL -Keklikdere köyüne bağlı Onbaşı mezrasında taşımalı eğitim ile ilçe merkezindeki okula giden öğrenciler, bozuk yol yüzünden ulaşım çilesi çekiyor. Yaşanan duruma tepki gösteren mezra sakinleri, yolun daha önce programda olmasına rağmen kendi köylerinden olan siyasilerden dolayı yapılmadığını iddia etti. Mezra sakinlerinden Hasip Tartar, "Keklikdere köyüne bağlı 11 mezra bulunmakta. Onbaşı mezramızda bunlardan biridir.

2011 yılında köy yolu asfalt çalışması yapılırken normalde 9 kilometrelik bir bölüm yapılacaktı ancak halen Genç ilçesinde siyasi bir makamda temsiliyeti olan köylümüz, o dönem ilçe kaymakamı ve il genel meclis üyeleri ile görüşüp kendi mezra yolunun yapılmasını sağladı. Bunu da 9 kilometreye dökülmesi gereken asfalt malzemesini 13 kilometreye dökülmesini sağlayarak gerçekleştirdi. O dönem mezra yolumuzun da yapılması için çok çaba gösterdik. Mezramız köy yolundan sadece 1 kilometrelik mesafede. Bunun için yetkililere ‘siz yapmıyorsanız bari malzemeyi siz verin nakliyesini biz karşılayalım öyle yapılsın’ dedik, ancak bu tekliflerimizde kabul görmedi. Bizlerde özellikle kış aylarında şu an görülen sorunları yaşıyoruz. Mezramızda olan öğrencilerimizi her gün 1 kilometre sırtımızda taşıyarak öğrenci servis araçlarına ulaştırıyoruz. Yetkililere buradan sesleniyoruz. Allah rızası için sesimizi duyun ve bizleri bu çileden kurtarın” dedi.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.