Velililer rahatsızdı: MEB kararını açıkladı

Velililer rahatsızdı: MEB kararını açıkladı
Öğretmenler de artık sınıfa telefon sokamayacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, okullarda telefon kullanımı, servis ve kayıt ücretlerine ilişkin önemli kararlar açıkladı.

TİGRİS HABER - Öğrenciler ve öğretmenler derse telefonsuz girecek

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin merak ettiği "okullarda telefon kullanımı" ile ilgili düzenlemeyi duyurdu. Buna göre, yeni dönem itibariyle öğrenciler de öğretmenler de ders saatlerinde sınıflara telefonla girmeyecek. Öğrenciler, derse başlamadan önce telefonlarını okul yönetimine teslim edecek. Öğretmenler ise derslere girmeden önce telefonlarını öğretmenler odasında veya benzeri yerlerde bırakacak.

Özel okullarda kayıt ücreti ve bağış zorunluluğu olmayacak

Bakan Tekin, özel okullarda kayıt ücreti ve bağış zorunluluğu gibi uygulamaların kaldırıldığını da duyurdu. Buna göre, özel okullar, öğrencilere kayıt sırasında herhangi bir ücret talep edemeyecek.

Servis ücretlerine fahiş zam yapılmayacak

Bakan Tekin, son olarak, özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ciddi bir sorun haline gelen servis ücretlerine ilişkin de düzenleme yapıldığını duyurdu. Buna göre, özel okullar, servis ve yemek ücretlerinde fahiş zam yapmayacak.

Kararlara ilişkin tepkiler

Bakan Tekin'in açıklamaları, hem öğrenciler hem de veliler tarafından olumlu karşılanırken öğrenciler kimi öğretmenlerin derste telefonla uğraşmaktan derse yoğunlaşmadığını ifade etti. Veliler ise, özel okulların kayıt ücretleri ve servis ücretlerine ilişkin getirilen düzenlemelerden dolayı rahatladıklarını belirttiler.

MEB'in aldığı kararlar, hem öğrenciler hem de veliler için olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Bu kararlar, öğrencilerin derslere odaklanmalarını ve özel okulların kayıt ücretlerini ve servis ücretlerini makul seviyelerde tutmasını sağlayabilir diye düşünülüyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.