VİDEO - 150 gündür kaldırılamayan enkaz!

VİDEO - 150 gündür kaldırılamayan enkaz!
Depremde 89 kişinin enkazında can verdiği Diyar Galeria'nın enkazı aradan geçen 5 aya rağmen henüz kaldırılamadı. Enkaz nedeniyle 5 aydır, toplu taşımaya kapatılması ve enkaz kaldırma nedeniyle çevreye yayılan toz ise çevredekilerde rahatsızlık yaratıyor.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Maraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır'da 89 kişinin enkazında can verdiği 4 bloklu Diyar Galeria'nın enkazı aradan geçen 150 güne rağmen kaldırılamadı. 22 binanın yıkıldığı, 66 binanın acil yıkılma kararı verildiği, 3 bin 252 binada ise ağır hasarın tespit edildiği kentte, ulaşımın işlek olduğu Elâzığ Caddesi üzerinde bulunan Diyar Galeria'nın enkazının kaldırılamaması ulaşımı aksatıyor.

Aynı cadde üzerinde bulunan eski Orduevi binasının yıktırılması ve kentin tescilli yapılarından Turistik Otel'in yıktırılmasıyla başlatılan inşaat çalışmaları ve Diyar Galeria'nın enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle ulaşımda ciddi sorunların yaşanmasına neden oluyor.

Depremden sonra kısa bir süre trafiğe tümden kapatılan ve daha sonra tek şeride düşürülerek açılıp, toplu taşıma araçlarına kapatılması ulaşım sorununu beraberinde getirdi. Aynı zamanda enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle meydana gelen tozlanma, çevredeki iş yerleri ve meskenlerde ciddi rahatsızlık yaratıyor.

Esnaf ve çevrede ikamet edenler, enkazın bir an önce kaldırılmasını isterken, kente ağır hasarlı binaların henüz yıkma çalışmaları başlatılmazken, bu durum olası facialara kapı aralıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.