VİDEO - 2 bin yıllık eve 'tescile uygun değil' dediler!

VİDEO - 2 bin yıllık eve 'tescile uygun değil' dediler!
Diyarbakır’ın Alipaşa Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Ecdar tarihi olduğunu iddia ettiği evinin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilmediğini öne sürdü.

TİGRİS HABER - Alipaşa Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Ecdar’ın Çeltik Surp Sargis Kilisesi’ne 50 metre uzaklıktaki evi, başvurularına rağmen Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından tescil edilmedi. Ecdar’ın başvurusuna gönderilen yanıtta, “Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı özelliği” taşımadığı için tescile uygun bulunmadığı belirtildi.

tescil-ev-tigris.jpg

‘Küçüktür diye tescillemediler’

Tigris Haber’e konuşan Mehmet Ecdar, evini incelemeye gelen heyet üyelerinin kendisine “Bu evin tarihi 2 bin 3 bin yıllık, ama küçük olduğu için tescillemiyoruz” dediğini ileri sürdü. Evinin 66 metrekare olduğunu belirten Ecdar şunları söyledi: “10 yıl içinde 3 kez başvuruda bulundum. Evim küçük olduğu için tescillenmediğini söylediler. Sonra yine başvurdum, heyete koyduk, daha onaylanmamış. Mektup göndereceklerdi, göndermediler. Bu evin altında Çeltik Kilisesi’ne çıkan bir tünel var. Dibinde bir kat daha ev var. Tescillenmese yıkılacak. Yazıktır.”

tescil-ev-tigris13.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum