VİDEO - 2. Dicle Dahiliye Kongresi: 'Amacımız bilgi birikimimizi paylaşmak'

VİDEO - 2. Dicle Dahiliye Kongresi: 'Amacımız bilgi birikimimizi paylaşmak'
Diyarbakır Dicle Üniversitesi kongre merkezinde 2. Dicle Dahiliye Kongresi düzenleniyor. Kongre sekreteri Doç Dr. Yaşar Yıldırım amaçlarının bilgi birikimlerini paylaşmak olduğunu söyledi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi kongre merkezinde 3 gün sürecek olan kongrenin programı, 11 oturum ve 3 sempozyumdan oluşuyor. Bu oturum ve sempozyumlarda alanında uzman dışardan gelen 30 kadar doktor ve Dicle Üniversitesinin doktorları bilgiler paylaşacak.

du-tigris1.jpg

“50 yıllık bir kültürüz”

Tigris Haber’e konuşan Kongre Sekreteri Doç Dr. Yaşar Yıldırım, “50 yıllık bir kültür” olduklarını belirterek, “50 yıl içerisinde bir çok mezunu olan bir klinik. Hem bölgemizde hem ülkemize sağlık hizmeti vermiş olan bir klinik. Tecrübelerimizi kongrelerle genç meslektaşlarımıza aktarmak istedik. 2. Kongremiz, ilk kongremizi zorlu kovid sürecinde online yapmak zorunda kaldık. Ülkenin bir çok yerinden 30 kadar alanında çok değerli hocayı burada misafir ettik. meslektaşlarımızı, öğrencilerimizi misafir etme şansımız oldu. Şehrimiz içinde bir katma değer oluşturduğumuz kanaatindeyim. Buraya gelen misafirlerimizi şehrimizin ören yerlerinde, tarihi, turistik destinasyonlarında ağırlamak şansımız oldu” dedi.

du-tigris2.jpg

Tigris Haber’e konuşan Kongre Sekreteri Doç Dr. Yaşar Yıldırım

“Diyarbakır’ı kongre merkezi yapıyoruz”

Yıldırım “Diyarbakır’ımızı kongre merkezi yapabilmek bizim için çok güzel bir gelişme” diyerek sözlerini şeklinde sürdürdü. “Kongremizin amacı bilgi birikimimizi paylaşmak, karşılıklı etkileşimler yaratarak, kendi hekimlerimizin, batıdan gelen hocalarımızla diyaloglarını arttırmak, elbette ki bilgilerimizi paylaşmaktır. Çok mutluyuz, çok iyi bir teveccüh görüyoruz. Hocalarımız memnuniyetle buraya gelmek istiyorlar. Bugün kongrenin ikinci günü, ilk gün çok geniş bir katılımla çok güzel bir başlangıç yaptık. Gördüğünüz gibi kongre salonlarımız dopdolu. Demek ki bu bölge bu heyecana açmış. Bunu da görmüş olduk. Ülkenin diğer yerlerinde yapılan, alışıla gelmiş, Antalya, İstanbul, İzmir gibi destinasyonlardan sonra Diyarbakır’ımızı kongre merkezi yapabilmek bizim için çok güzel bir gelişme.”

2. Dicle Dahiliye Kongresi yüz yüze yapılan ilk kongre. İlki pandemi döneminde online yapıldı. Kongre yarın da farklı oturumlarla devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.