VİDEO - 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarı açıldı

VİDEO - 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarı açıldı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Mezopotamya Fuarcılık işbirliğinde 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarının açılışı yapıldı.

Şehmus Kızılaslan - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - DTSO başkanı Mehmet Kaya, Mezopotamya fuarını bölgenin fuarı olarak geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Kata, bu konuda Van, Diyarbakır ve Mardin belediyelerinden destek istedi.

gastronomi-fuari-acildi-1.jpegMezopotamya Fuar ve Kongre Merkezinde ki açılışa CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, ilçe Belediye eş başkanları, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, STK Başkan ve temsilcileri katıldı.

fuar-basladi2-1.jpegAçılışta ilk konuşmayı TURSAB yönetim kurulu üyesi Mehmet Akyıl yaptı. Ardından konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Fuarın partner belediyesinin Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Kaya, tarım, tekstil, turizm sektörleri Ile teknolojiyi öncelediklerini ifade ederek şöyle dedi;

gastronomi-fuari-acildi-2.jpeg

“Bu fuara Mezopotamya fuarı diyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Şimdiye kadar kentlerimiz kayyum tarafından yönetildi.

gastronomi-fuari-acildi-6.jpeg Bu nedenle büyük projeler gerçekleştirme şansımız olmadı. Van, Diyarbakır, Mardin Başkanlarımız burada, onlara sesleniyorum; bu fuarı bölgenin fuarı yapıp büyütelim. Dünya ülkeleri davet edip, sürekliliğini sağlayalım. Kalıcı olsun, gelecek için çocukları uza güçlü bir yapı bırakalım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum