VİDEO - 3 aylık Yaren bebek, ameliyat olmayı bekliyor

VİDEO - 3 aylık Yaren bebek, ameliyat olmayı bekliyor
Savaş ve Zehra Utar çiftinin 3 aylık Yaren bebeği 1 ay içerisinde ameliyat olmazsa engelli kalacak. Utar çifti, maddi durumları olmadığından ameliyatı karşılayamıyor.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Savaş ve Zehra Utar çiftinin 3 aylık Yaren bebeği 1 ay içerisinde ameliyat olmazsa engelli kalacak. Utar çifti, maddi durumları olmadığından ameliyatı karşılamıyor. Utar Çift 1 ay içerisinde Yaren bebeğin ameliyat olmaması durumunda engelli kalacağı ve görme yetisini kaybedeceğini söylediler.

engelli-bebek-1.jpeg

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde oturan 7 yıllık evli Zehra ve Savaş çiftinin 3 ay önce bebekleri oldu. Genç çiftin 2'inci çocuğu olan Yaren bebek, kafatasında bozukluk olması nedeniyle ameliyat olması gerektiği söylendi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi hastanesinde tetkikleri yapılan Yaren bebek, ameliyat için İstanbul'da bir hastaneye yönlendirildi. Genç çift ise, maddi yetersizlikler nedeniyle İstanbul'a gidemediklerini belirten çift, Ameliyatın orada 10 bin Tl olduğunu, fakat masraflar ve ameliyat sonrası istenilen cihazlara maddi güçlerinin yetersiz kaldığını söyledi. Diyarbakır'da bir özel hastanede ameliyat ücretinin ise 110 bin Tl olduğunu dile getirdiler. Çift 1 ay içerisinde Yaren bebeğin ameliyat olmaması durumunda engelli kalacağı ve görme yetisini kaybedeceğini belirtti.

engelli-bebek-3.jpeg'Ameliyat olmazsa kızım engelli kalabilir'

Anne Zehra Utar, gözyaşlarını tutamayarak yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi. Utar çocuğunun bir an önce ameliyat ettirmeleri gerektiğini ifade ederek, şunları dile getirdi;

" Dicle Üniversitesi Hastanesine gittim bizi İstanbul'a sevk etti. Bebeğimin ameliyat olması gerekiyor. Kafatası üçgendir. İstanbul'da ameliyat ücreti istediler. Ameliyatın ardından kask gerekiyor oda 100 bin liradan başlıyor. Maddi durumumuz olmadığı için kızıma müdahale edemiyorum. Ameliyat olmazsa kızım engelli kalabilir. Özel hastanede ameliyatı oluyor fakat 110 bin lira ve ardından masrafları da var. Cumhurbaşkanına ve hayırseverlere sesimi duyurmak istiyorum. Kızım ameliyat olmazsa engelli kalacak. Ben onun yürümesini emeklemesini koşmasını istiyorum. Küçük yaşta olduğu için kemikler kaynamadan ameliyat edilmesi gerekiyormuş. Kemikler kaynadıktan sonra yapılacak ameliyat ise hayati risk taşıyor"

Baba Savaş Utar ise, yetkililere seslenerek, bebeğinin 1 ay sonra ameliyat olmaması takdirde gözlerini kaybedeceğini engelli kalabileceğini ifade etti. Utar, ayrıca maddi durumları olmadığından ameliyatı karşılayamadıklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum