VİDEO - 3 harfliler başladı, ‘Bakkal amca’ devri bitti

VİDEO - 3 harfliler başladı,  ‘Bakkal amca’ devri bitti
Bir taraftan zincir marketler, diğer taraftan zamlar, artan maliyetler, mahalle aralarındaki ‘Bakkal Amca’ devrinin de sonu oluyor.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Bir taraftan zincir marketler, diğer taraftan zamlar, artan maliyetler, mahalle aralarındaki ‘Bakkal Amca’ devrinin de sonu oluyor. Zor günler yaşayan mahalle bakkallarını dolaştık, işin içinden çıkamaz hale geldiklerini, son bir gayretle çırpındıklarını dile getirdiler.

Hepimizin, özellikle de eskilerin çok yakından bildiği mahalle bakkalları için zor günler devam ediyor. Yaşanan hayat pahalığı, zamlar derken, durumdan en çok etkilenen kesim küçük sermaye ile iş yapan mahalle bakkalları oldu.

bakkal-amca-devri-bitti-5.jpegYükselen kur ve enflasyon artışından dolayı zincir marketlerle rekabet etme şansları kalmayan bakkal esnafı, satış yapmakta zorlanıyor. İş yapamaz hale geldiklerini ifade eden bakkal esnafı, ‘mahalle bakkalı’ devrinin de sonuna gelindiğini söylüyor.

Borçla veriyoruz, alamıyoruz

Ekonomik sorunlardan dolayı hükümeti eleştiren Fatma Alpay, "10 yıldır bakkal işletiyorum. Durumumuz gerçekten çok kritik. Her geçen gün yerin dibine batıyoruz. Artık satış yapamıyoruz. Borçla veriyoruz, borcumuzu alamıyoruz. Kime anlatacağız derdimizi. Derdimizi dinleyen kimse yok. Ekonomik kriz bitecek dediler, koltuklarına oturdular, zam üstüne zam yaptılar. Diğer bir derdimiz de süper marketler. Süper marketlerden dolayı satışlarımız durdu. Seçimlerde bize söz veren Cumhurbaşkanı sesimizi duysun, zor günler yaşıyoruz" diyerek yaşadıkları sorunları özetledi.

bakkal-amca-devri-bitti-3.jpeg

Kuru ekmeğe muhtaç hale geldik

Yaklaşık 60 yıldır Sur ilçesinde bakkal esnafı olan Zeki Elaltunbay, "İş yapamıyoruz. Mahalle bakkalı devri artık bitti. Kuru ekmeğe muhtaç hale geldik. Veresiye defterinde artık yer kalmadı. Kimse bu duruma ses çıkartmıyor. Aldığımız ürünün yerini bile dolduramıyoruz. Küçük esnaf artık bitti" diye konuştu.

Böyle devam ederse kapatacağım

"Durumumuz çok vahim" diyerek sözlerine başlayan Kutbettin Polat ise, "Borçlardan dolayı veresiye defterini kapattık. Gerçekten içler acısı bir durumdayız. Sabah dükkânı nasıl açtıysak öyle kapatıyoruz. Satışlarımız durmuş, vatandaşta para yok. Böyle devam ederse artık kapatacağım" ifadelerine yer verdi.

bakkal-amca-devri-bitti-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.