VİDEO - 52 lezzet Diyarbakır’da buluştu

VİDEO - 52 lezzet Diyarbakır’da buluştu
Türkiye’nin 52 ilinden Diyarbakır’a gelen lezzetler, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda buluştu. Afyon sucuğu, Trabzon peyniri ve Şırnak kahvesi Diyarbakırlılardan tam not aldı.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Salı günü başlayan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı devam ediyor. Fuara Türkiye’nin 52 ilinden tescilli lezzetler katıldı.  İki gün içinde binlerce kişinin ziyaret ettiği fuarda, satışlar da esnafı memnun etti. Karadeniz, İç Anadolu ve Ege’den fuara katılanlar Diyarbakır mumbarı ve kadayıfı ile tanıştı, Diyarbakırlılar ise  Trabzon peyniri, Afyon sucuğu Aydın zeytinini sofralarına taşıdı.  Biz de Tigris Haber olarak mikrofonlarımızı fuara farklı illerden katılan üreticilere uzattık. Trabzon’dan kuymağın, Afyon’dan sucuklu yumurta pişirmenin püf noktalarını öğrendik.

Çağdaş Ertaş  (Şırnak)

Şırnak il defa aslında böyle geniş kapsamlı bir gastronomi fuarına katılıyor. Şırnak’ın soryaz otundan yapılmış çöreği başta olmak üzere diğer yöresel yemeklerin tanıtımını yapıyoruz. Kültürler arası iletişimin güçlenmesini sağlıyor. Bizim için oldukça önemli. Şırnak’ta yetişen menengiç kahvesi Darıstan markasına da talep var. Çok güzel ilgiyle karşılaştık. Rize, Trabzon’dan misafirlerimiz kahvemizi ve yöresel tatlarımız tadıyorlar.

Özler Zihni (Trabzon)

Bu 4’üncü gelişimiz. Vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Mıhlama ve kuymakta kullandığımız peynire talep çok fazla. Tereyağını da isteyen çok misafirimiz var. Kuymak peyniri alanlara tarifini de veriyoruz. Mısır unu kullanıyoruz, kuymakta. Mısır ununu çok kullandığınız zaman peynir uzamaz. Buna dikkat etmeleri lazım. Fiyatlar uygun. Geçen sene 50 liraya sattığımız peynir, bu yıl 60 elli lira.

Halil İbrahim Canlı (Afyon)

Düne göre daha canlı. Pazar gününe kadar daha da canlanmasını bekliyoruz. Fuarı düzenleyenlere teşekkür ediyoruz, her yıl yapılmasını istiyoruz.  Katılım da oldukça iyi.  Sucuğu pişirmenin püf noktası ya ızgarada pişireceksiniz. Ya da yağ koymayacaksınız. Yumurta yapacaksanız da kısık ateşte yağsız pişireceksiniz. Kendi yağında pişirin ve yiyin.

Sakine Özipek (Diyarbakır)

Talep çok fazla. Reçel, turşu ve kuru domatese çok fazla talep var. Satışlarımız gayet iyi. Fiyatlar da uygun. Herkesi bekliyoruz.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.