VİDEO - Diyarbakır’da ağır hasarlı binalarda yüz binlerce TL’lik hırsızlık!

Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesi İskenderpaşa Mahallesi’nde yaklaşık 45 gün önce Kahramanmaraşlı depremlerden dolayı ağır hasarlı olan 5 katlı binanın çökmesi üzerine çevredeki hafif hasarlı 4 bina da ağır hasar aldı.

TİGRİS HABER - Ağır hasarlı halen geldiği için uzun süre boş kalan binalar, uyuşturucu bağımlıların ve hırsızların mekanı oldu. Güvenlik gerekçesiyle ev eşyalarının çıkarmasına izin verilmediği için yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle yüz binlerce liralık zarara uğrayan vatandaşlar, zararlarının tanzim edilmesini istiyor.

Yıkılan binanın molozların temizlenmesi, ağır hasarlı hale gelen evlerin de biran önce yıkılmasını talep eden sokak sakinlerinin ve Muhtarın Sur Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğü’ne yaptığı tüm başvurular da sonuçsuz kaldı.

whatsapp-gorsel-2024-01-25-saat-08-57-15-93d264e3.jpg

HAFİF HASARLI 4 BİNA AĞIR HASARLI OLDU

İskenderpaşa Mahalle Muhtarı Ali Ürün, Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden dolayı ağır hasarlı olan bina yıkılmadığı için kendiliğinden yıkıldığını ve mahalle olarak büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini anımsatarak, “Ağır hasarlı binanın yıkılmasının ardından çevresindeki hafif hasarlı 4 bina ağır hasarlı hale geldi. Binanın yıkılmasının üzerinden 45 gün geçmesine rağmen ne molozlar kaldırılıyor ne de hasarlı evlerde oturanlara yardımcı olunuyor. Konu ile ilgili olarak Sur Belediyesi ve Kaymakamlığı ile AFAD ve Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmamıza rağmen bir çözüm bulunamadı. Mevcut duruma bir çare bulunmasını istiyoruz. Hasarlı binalarda oturan vatandaşların mağdur ve perişan durumdalar” diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-01-25-saat-08-57-14-49af2bde.jpg

YÜZBİNLERCE LİRALIK HIRSIZLIK

Boşaltılan 4 ağır hasarlı binada son günlerde hırsızlık olaylarının yaşandığına dikkatleri çeken Muhtar Ürün, “Binalarda su saatleri, elektrik trafo ve kabloları, klimaları, pencere pervazları ile ev eşyaları çalındı. Ağır hasarlı binalarda yüz binlerce liralık hırsızlık yaşandı. Yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Valiliğin bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz. 45 gündür bu durumdayız. Kaymakamlığa, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne, AFAD’a gidiyoruz, tamam diyorlar ama bir çalışma yok. Binaların içine ve girişine moloz girdiği için vatandaşlar evlerine giremiyorlar. 30 ev şuan mağdur ve perişandır. Boşaltılan binalara uyuşturucu çeteleri ve hırsızlar dadanmış. Mahalle sakinleri de huzursuz ve rahatsız oluyorlar” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-01-25-saat-08-57-14-592af375.jpg

“MAĞDURUZ, PERİŞANIZ”

Ağır hasarlı bina sakinlerinden Ahmet Alakız ise, evine 800 bin liralık masraf yaptığını belirterek, “Binamız depremden önce hafif hasarlıydı. Ancak 45 gün önce hemen yanındaki ağır hasarlı bina yıkıldıktan sonra bizim binamız ağır hasarlı hale geldi. 2 daire üzerindeki 4 5 katlı binayı boşaltmak zorunda kaldık. Çıkarken, eşyalarımıza götürmemize izin vermediler. Bir süre sonra evimize gidip baktığımızda eşyalarımızın hepsinin çalındığını gördük. Yıkımdan önce eve 800 bin lira masraf yapmıştım. Bütün malvarlığımı bu eve harcadım. Hırsızlar ve uyuşturucu bağımlıları binalardaki su saatleri, elektrik panolarına varana her satılabilir her şeyi alıp götürmüşler. Mağduruz, perişanız. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.