VİDEO - Ahmet Davutoğlu: Bundan sonra bende Silvanlıyım

VİDEO - Ahmet Davutoğlu: Bundan sonra bende Silvanlıyım
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, canlı telefon bağlantısıyla partisinin Silvan İlçe binasının açılışında konuştu. Davutoğlu, “Bundan sonra bende Silvanlıyım” dedi.

TİGRİS HABER - Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi, Diyarbakır'da çalışmalarına devam ediyor.  Bu kapsamda Diyarbakır Silvan ilçesindeki parti binası açıldı. Açılışa Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Mardin İl Başkanı Cesur Yücedağ, Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, CHP Silvan İlçe Başkanı Abdullah Manaz, Gelecek Partisi Silvan ilçe Başkanı Mehmet Nezir Anlamış ile çok sayıda partili katıldı.

Açılış öncesi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu canlı telefon bağlantısıyla partilileri selamladı. Hizmet binasının hayırlara vesile olmasını dileyen Davutoğlu, “Bundan sonra bende Silvanlıyım” mesajı verdi. Partililer bu durumu alkışlarla karşıladı.

İktidar bölgemizde zorbalık yapıyor

Açılışta konuşan Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “Bugün hizmete açmış olduğumuz yeni İlçe binamızda güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Gerçekten memleketimizin ve ilçemizin sorunu oldukça fazla. Bugün başlamış bir sorun değil, bugünkü hükümet Türkiye'de 20 yıldır siyaset yapıyor ve çoğu zaman hizmet yaptıklarını dile getiriyorlar. Ancak memleketimiz çokta ileriye gitmiş değil, bir dönem bende iktidar partisinin il başkanlığını yaptım. Birçok hizmetin önünü kendi çabalarımızla açtık. Bir kez daha bu hizmetlerin önü kesildi, biz bu sorunların hepsini biliyoruz. İnşallah yakın bir sürede partimiz Türkiye'de hükümet veya hükümet ortağı olursak o zaman bu sorunları hep beraber çözüp birlikte hareket edeceğiz. Bugün işimiz çok zor ve zahmetlidir. Niye işimiz zor, çünkü bugünkü hükümet zorba bir hükümettir. Zorbalıklarla ayakta kalıyor. Özellikle bizim bölgemizde zorbalıklar yapıyor. Ne insan hakları yönünden, ne seçim, nede insanlık adına, güzel bir muamele yapılmıyor. Bizde o yüzden diyoruz ki, sorunlar çözülür para gelir gider, bizim için önemli olan Kürt sorunudur. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor. Kürt dili sorunu da çözülmeli, Kürt Kültürü sorunu da çözülmelidir. Kanun bakımında da bir Türkün hakları neyse, bir Kürdün de hakları kanunda yer almalıdır ki, bir daha bu topraklarda insanlar öldürülmesin, yıkımlar olmasın, kan dökülmesin. Bende 20 yıldır siyaset yapıyorum, siyasetle iç içeyim. Bizim için asıl olanda budur. Kürt sorunu çözülmezse bütün yollar altından olsa, evlerimiz altından olsa, insanlarımız öldürüldükten sonra bize hiç bir faydası yoktur. Onun için var gücümüzle Demokrasinin varlığı ve bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

altac-tigris-001.jpg

Silvan halkı çok acı çekti

Silvan’ın çok acılar çektiğini belirten Altaç, "Silvan siyaset konusunda çok deneyimli ve birikimli olan bir ilçe olduğu kadar çok acılar ve bedeller ödeyen bir ilçedir. Bunları hep birlikte yaşadık. 1990'lı yılalar ve öncesi 1980'li yıllar da olduğu gibi bu günleri de yaşıyoruz. Bunun çözüm adresi siyasettir. Demokratik anlamda standartların yükseltilmesidir. Partimiz Türkiye'deki siyasetin sağlam bir zemine oturtulması için büyük bir şanstır. Bizim derdimiz Türkiye'nin sorunlarını çözmek. Hükümetin de şu anda Yeni kurulan partiler içerisinde, muhalefet partileri içerisinde en çok eleştirdiği, üzerine şiddetle geldiği partilerden bir tanesi de biziz yani gelecek partisidir. Ama onların bilmediği bir şey var. Onlar istediği kadar bizi zorlasınlar, istedikleri kadar bizleri tehdit etsinle,  biz hiç bir zaman bildiğimizden şaşmayacağız. Türkiye'ye hizmet etmekten bölgemize hizmet etmekten bir adımda geri durmayacağız" dedi.

Esnaf ziyareti

İlçe binası açılışından sonra Altaç ve beraberindekiler Gazi Caddesi, Aşağı çarşı, Karabehlülbey Caddesi ile Eyübi Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından Altaç ile beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum