VİDEO- AK Parti Diyarbakır İl Başkanı: Valiyi çok seviyorum

VİDEO- AK Parti Diyarbakır İl Başkanı: Valiyi çok seviyorum
Aylık değerlendirme toplantısı yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Aydın, valiyle aralarında sıkıntı varmış gibi yansıtıldığını belirterek, “Aramızda sorun yok, Valiyi çok seviyorum”

TİGRİS HABER- Aylık değerlendirme toplantısı yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Aydın, valiyle aralarında sıkıntı varmış gibi yansıtıldığını belirterek, “Aramızda sorun yok, Valiyi çok seviyorum” dedi. Aydın, Raylı sistem, Surkent Üniversitesi, şehir hastanesi konularını da gündeme getirdi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Aydın, gündeme ilişkin konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Raylı sistem, Surkent Üniversitesi, şehir hastanesi ve Kent Konseyi üzerine açıklamalarda bulunan Aydın, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. İl Başkanı Aydın, havaalanı kavşağındaki alanda yapılan maketlerin abartıldığını, bu maketlerin yanına ciğer maketinin de yerleştirileceğini aktardı

.

Vali ile aramızda bir çatışma yok’

Vali Münir Karaloğlu ile aralarında problem olduğu yönünde bazı haberlerin yayıldığını da aktaran İl Başkanı Aydın, Vali Karaloğlu’nun kent için önemli bir değer olduğunu ve aralarında hiçbir problem olmadığını söyledi. Aydın, “Vali Bey çözüm odaklı, ayrıntılarda boğulmuyor ve insanları dinliyor, fikirleri önemsiyor ve anında reaksiyon gösterip hamlesini yapıyor. Mıymıntı bir adam değil. Vali Beyi o yüzden çok seviyorum. Vali beyle gerçekten iyi bir uyum içerisindeyiz.” Dedi.

Raylı sistemin fizibilitesi tamamlanıyor

Raylı sistem projesinin fizibiletisinin bakanlıkça hazırlandığını söyleyen M.Şerif Aydın, “Önümüzdeki birkaç ay içinde raylı sistemle ilgili çalışmaları somut bir şekilde göreceğiz. Şu an fizibilite çalışmaları tamamlanmak üzere. Önümüzdeki birkaç ay içinde inşaat çalışmalarını görmeyi ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Surkent Üniversitesi kurulacak

Surkent Üniversitesi için yatırımcıların görüşme halinde olduğuna işaret eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizi eğitim, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda daha güzel bir yere taşıyacak üniversitemiz için çalışmalar devam ediyor. Yine birkaç ay içinde üniversitenin planlamaları da tamamlanmış olacak. İlk açılacak fakültelerin belirlenmesi ve sonrasına ilişkin girişimler devam ediyor.”

Şehir hastaneleri projesi

Şehir Hastanesi projesinin somut bir noktaya geldiğini belirten Aydın, “Kayapınar’da 439 dönümlük bir alan Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. Burayla ilgili proje çalışması yapılıyor. Haziran ayının ortalarında Bakanlık ihale sürecini başlatacak. Sağlık Bakanlığımız kendi öz imkanlarıyla gerçekleştirecek şekilde 2021 yılı içerisinde temeli atılacak. İkincisi Urfa yolu üzerindeki Kadın ve Doğum Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu bir çalışma var. Kadın Doğum Hastanesinin bir bütün olarak devlet hastanesine dönüştürülmesi ve Bağlar Devlet Hastanesi olarak hizmete girmesi konusunda çalışmalar da var. Kadın ve doğum alanlarının yanı sıra diğer bütün bölümlerde hizmet verecek komplike bir hastane olacak. Üçüncü aşamada ise Dağkapı’da Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nin yıkılarak küçük bir şehir hastanesi projesi hayata geçecek. Kayapınar’da kurulacak olan şehir hastanesinin tüm imkânları Dağ kapı’daki şehir hastanesinde de olacak. Muhtemelen Surkent Üniversitesi üzerinde kurulacak bir Tıp Fakültesi ile birlikte 3 yıl içinde şehrimizde sağlık alanında çok önemli gelişmeler olacak.”

‘Çiftçiye destek için çabalar var’

Diyarbakır ve Bölgede etkili olan ve çiftçileri ciddi derecede mağdur eden kuraklığa ilişkin konuşan Aydın, Bölgede yapımı süren barajların hayata geçmesinin önemine değinerek şunları ifade etti: “Kuraklık kanayan bir yara. Bir aydır yaşanan mağduriyetlere kafa yoruyoruz. Kuraklık meteorolojik bir olay ve insanların elinde olan bir şey değil. Hükümetimiz Silvan ve Kral Kızı baraj projeleriyle bu tür sorunlara karşı kalıcı bir çözüm üretme çabasındadır. Fakat baraj projeleri henüz bitmemiş. Toplulaştırmayla beraber ova ilçelerde başlatılan sulama kanalları henüz tamamlanmadan bir kuralıkla karşılaşılması insanlarımız için de hükümetimiz için de bir şansızlıktır. Bu süreçte ne yapabilirdik; özellikle Çınar, Bismil ve Ergani’deki ovalık alanlardaki mahsuller konusunda kuraklığın ayak seslerinin gelmesiyle beraber DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafından oradaki çalışmalarda vardiya sistemi 1’den 3’e çıkarıldı. Personel sayısı da 3 katına çıkarıldı. Makine teçhizat çalışmaları ise 5 katına çıkarıldı. Sulu tarım yapılan bölgelere su yetiştirebilmek için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Haziran sonrası sulama konusunda ivme kazanmış olacağız. Evet, kuru tarım alanlarında ürün konusunda ciddi zaiyatlar gelişti, mağduriyetler oluştu. Hükümetimiz bundan haberdardır. Tarım Bakanlığımızın bilgisi var. Verileri bölge bölge kendileriyle paylaşmaktayız. Dişe dokunur seviyede bir yardımın yapılmasını bekliyoruz.”

‘Videolar bitince değerlendirme yaparım’

Sedat Peker’in 7’inci videoda bölgedeki iş insanlarına yönelik cinayetlerde Mehmet Ağar’ı işaret etmesine ve İstinaf Mahkemesi’nin beraat kararlarını bozmasına ilişkin de Aydın, şöyle konuştu: “Sedat Peker’in videolarını izlemedim. İlk video başladığında nereye evrilecek, devamı olacak mı olmayacak mı diye beklemeyi tercih ettim. Bu tür algı temeli üzerine oluşturulmuş hamlelerin doğru bir şekilde değerlendirilebilmesi için bir bütün olarak tamamlanması ve tamamlandıktan sonra bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir kompozisyon düşünün başında bir paragrafı okuyarak değerlendirmek bence eksik olur. Bütünü görüp, kompozisyonun tamamını (Giriş-gelişme-sonuç) okuyup ona göre değerlendirmek daha sağlıklı olur. Videolar nerede durursa hem AK Parti Diyarbakır İl Başkanı olarak hem hukukçu kimliğimle oturur hepsini dinler ve değerlendirmemi yaparım.”

Diyarbakır'da Palmiye ağacı görmeyen çok insan var

Kentte tartışmalara neden olan ve kuruyan palmiyelere ilişkin olarak ise Aydın şunları söyledi: “Palmiye ağaçları eğer tutsaydı Diyarbakır’a çok büyük bir zenginlik katardı diye düşünüyorum. İnsanlar iyi ki kurudu diye bir hava içerisindeler, keşke kurumasaydı biz o yolardan geçerken palmiye ağacının görüntüsünü güzelliğini yaşamış olsaydık. Tutmamış olması Diyarbakır için bir kayıp oldu. Diyarbakır için bir eksiklik oldu.  Palmiye ağaçları orada tutmuş olsaydı bizim çocuklarımız oralarda gezdiğinde her gün çam ağacı göreceklerine palmiye ağacını da görmüş olsalardı. Diyarbakır da palmiye ağacı görmeyen o kadar çok insan var ki, Deniz görmeyen insan var, bırakın palmiyeyi, palmiyeler tutsaydı.  Diyarbakırlılar da görseydi ben mutlu olurdum. Maliyeti üzerinden yapılmaya çalışılan kirli tartışmalar bir taraf bırakıyorum.”

‘Çok makul bir fiyata yapılmış’

Yonca Kavşağı’na yapılan peyzaj düzenlemesi ve tartışma yaratan maketlere ilişkin olarak da Aydın, maketler arasına ciğer maketinin de ekleneceğini belirterek şöyle konuştu: “Maket meselesi 170  dönüm metre kare alana bir peyzaj çalışması yapılıyor. Drenaj çalışmaları yapılıyor. Su depolamaları yapılıyor. Sulandırma ve ağaç çalışmaları yapılıyor. Süs havuzları ve çimlendirme yapılıyor. 170 metre kare bir alan ve bu alan içerisinde de Diyarbakır’ın giriş kapı olan hava alanı bölgesine Diyarbakır ile  ilgili bazı motiflerin bazı sembollerin bırakılması düşünüldü. Karpuz, halay çekenler ve bunu maket olarak bırakıyorlar, o maketin kendi maliyeti taş çatlasın 5 bin 10 bin en fazla 20 bin olsun maket sonuçta. Öyle bir şey döndü ki o çocuk üzerinden Diyarbakırlı değildi zaten, muhtemelen Aydan gelmişti. 170 dönüm üzerindeki bütün çimlendirme çalışmaları süs havuzları ağaçlandırmalar hepsinin imalesi yaklaşık 4 buçuk milyon. Firma Diyarbakır Firması yabancı firmada değil. Maketi hazırlayan da Diyarbakırlı, Samsundan, Kütahya’dan kimse gelip yapmadı. Böyle bir çalışma 4 buçuk milyon gibi çok makul bir fiyata yapılmış. Firmalar zararda, aldığına bin pişman, kendini kurtarmamış, iki katıyla ihaleye giriyor, fiyat kırılıyor 4 buçuğa iniyor. Ama öyle bir şey yapıldı 170 bin metre kare ağaçlandırma çalışmaları karpuzu Diyarbakır’ın halay çekenleri gitti. Maketler oldu heykel helkelerinin maliyeti oldu 4 buçuk milyon.”

‘Vali ile aramızda bir çatışma yok’

Vali Münir Karaloğlu’un kent için önemli bir değer olduğunu ve aralarında hiçbir problem olmadığını belirten Aydın, arama krizinin basına farklı yansıdığını ifade ederek şunları söyledi: “Vali Bey çözüm odaklı, ayrıntılarda boğulmuyor ve insanları dinliyor, fikirleri önemsiyor ve anında reaksiyon gösterip hamlesini yapıyor. Mıymıntı bir adam değil. Vali Beyi o yüzden çok seviyorum. Vali beyle gerçekten iyi bir uyum içerisindeyiz. 81 il valisi içinde görevde kaldığım sürece çalışmak istediğim tek vali Münir Karaloğlu’dur. Aramızda hiçbir çatışma, sıkıntı yok. Hatta kendisiyle gazozuna bir masa tenisi maçımız olacak. Yenersem gazoz alacağım. 27 Mayıs İl Başkanları toplantısından sonra maçımızı yapacağız. Tabii arama noktasındaki hadise basına farklı ve fazla yansıdı. Bazıları da bundan bir malzeme çıkar mı diye bir arayış içerisine girdi. İş öyle bir noktaya geldi ki, cihazdan geçerken ayakkabılarımızı, kemerlerimizi çıkarmışız falan. Ayıptır yani, o kadar mı kişiliksiz bir insan var karşınızda. Ne oldu ilk ağızdan benden dinleyin.  Biz o gün Diyarbakır annelerimizi ziyaret ettik, o gün basın açıklamamızı yaptık. Oradan Vali Beye, yeniş seçilmiş olan belirlenmiş olan yürütme kurullu üyelerimizi önceden program dâhilinde ziyarete gitmiştik. Benim İl Başkan yardımcılarımın Vali beyle tanışmasını istemiştim. Talep benden gelmişti ve her bir birimde bulunan il başkan yardımcımın Vali Beyle tanışmasını, Vali Beyden bazı nasihatler almasını istemiştim. Orada Vali Bey kendi iç işleyişinden kaynaklı olarak, yani ben bir siyasi bir partinin İldeki temsilcisi olarak her hangi bir kapıdan girebilirim. Bunda bir beis yoktur.  Ama ilk defa oraya gelmiş olan ve bir siyasi partinin İl Başkanı düzeyinde temsilcisi olmayan yardımcıları diğer kapıdan geçmesi konusunda bir talep oldu. Geriye dönüp baktığımda bu talebi garipsemiyorum. Bu normal, makul bir talepti. Fakat bu konuda bize önceden bir bilgi verilmediği için, tek gerekçe budur. Zaten Vali Bey ile şehirsel anlamda gündemimizi konuşup ardından salondaki arkadaşlarımın yanına geçeceğiz. Vali Bey’deki hazırlık bu. Ama oradaki personel bilgilendirme konusunda yetersiz kaldıkları için işin başlangıç noktası o. Arkadaşları normal kapıya yönlendirmek istediler. Ben de nezaketen arkadaşlarımla birlikte normal kapıdan geçtim. Cihazdan geçerken cihaz öttü ve saatimi çıkarıp ikinci kez geçtim. Olay bundan ibaret ve ötesi yok. Sadece bize önceden haber verilmemesi, il başkan yardımcılarımızın o kapıdan değil de diğer kapıdan geçeceklerini bilmiyor olmaları bizi insani açıdan rahatsız etti, bunun ötesinde bir durum gelişmedi. Böyle bir konu üzerinden şehirde konuşulmaktan da hicap duyduk.”

Haber: Ali Abbas Yılmaz

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum