VİDEO - AK Parti Diyarbakır İl Başkanının 7 ay sonra fikri değişti!

VİDEO - AK Parti Diyarbakır İl Başkanının 7 ay sonra fikri değişti!
Daha önce “İthal bürokratlara” karşı olduğunu açıklayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, bu kez aksi yönde görüş belirtti.

TİGRİS HABER -  Daha önce “İthal bürokratlara” karşı olduğunu açıklayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, bu kez aksi yönde görüş belirtti. Aydın, “Şuana kadar sahada takip ettiğimiz kadarıyla büyükşehir belediyemizin 22 daire başkanı da ehliyet ve liyakat konusunda, şehre kattıkları zenginlik konusunda bizce şehir için birer şanstırlar” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, kentteki basın mensuplarıyla aylık periyotlar halinde bir araya gelerek, bilgi alışverişinde bulunuyor.  Aydın, 7 ay önce düzenlediği bir basın toplantısında, “ithal bürokratlara” karşı olduğunu açıklamış, Büyükşehir Belediyesi’nden bu bürokratların listesi talep ettiklerini söylemişti. Bu ayki basın toplantısında, Tigris Haberi’in sorularını yanıtlayan Aydın’a bu konudaki gelişmeleri sorduk. İl dışından belediyede görevlendirilen bürokratlarla ilgili listeyi alamadıklarını belirten Aydın, bu kez “dışarıdan görevlendirmelerle” ilgili aksi yönde görüş bildirdi.

‘Bu bürokratlar Diyarbakır için şans’

Aydın, liyakat ve ehliyet konusunda bir sıkıntı yoksa, bu bürokratların Diyarbakır için bir şans olduğunu söyledi. “Biz o listeleri alma şansına sahip olamadık. Büyükşehir belediyesindeki 22 daire başkanlıklarımızın yapmış oldukları çalışmaları, yapmakta oldukları çalışmaları, şehre kattıkları değeri incelenmesini daha uygun bulduk” diyen Aydın, şöyle devam etti:  “Bu şekilde devam ettikleri takdirde şehrin değişimi ve dönüşümüne çok büyük katkı sunacaklarına inanıyoruz. Bölge illeri dışından getirilen bürokratlarını görüyoruz, bunların liyakat konusunda ilk toplantıda söylediğimiz gibi, eğer Muğla’dan biri getirilmiş ve işini ehliyet ve liyakat ile yapıyorsa yeri başımızın üstüdür. Ama işini doğru dürüst yapmayan ve bu şehre katkı sunmayan, bu şehrin sorunlarını önemsemeyen kişi Diyarbakırlı Bismilli hemşerimiz bile olsa biz bundan rahatsızlık duyarız. Söylemimiz o günde öyleydi bugün de böyle.”

‘Kürtleri sorun olarak görmeyin’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kürt sorunu bitmiştir, biz çözdük” sözlerinin hatırlatılması üzerine Aydın, Kürtleri “sorun” gibi algılayan zihniyeti eleştirdi. “Bu ülkede Kürt sorunu vardır diye, diye aslında Kürtler bir sorunmuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor” diyen Aydın şunları söyledi: “Bunun başında da CHP geliyor. Biz buna şiddetle karşıyız. Kesinlikle artık Kürtlerin bir sorun olarak addedilmesinden vazgeçilmesi lazım. Kürtlere yapılacak en büyük kötülük Kürtleri sorunun kaynağıymış gibi göstermektir. Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde hükümetimizin yapmış olduğu, Kürtler ile ilgili bütün demokratik atılımlar bellidir. Bunların her biri birer devrim niteliğindedir. Bütün bunların mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu en iyi Kürtler bilmektedir. Kürtler CHP’nin kendilerini bir sorun olarak görüp bu söylem üzerinden kendi oylarını devşirme çabası içerisinde olduklarını görecek kadar ferasetli insanlardır.”

‘Ülkedeki sorunlar hepimizin sorunu’

Aydın, “Kürtlerle ilgili atılacak herhangi bir adım kalmadı mı?” sorusuna da şu cümlelerle yanıt verdi:

“Bu ülkede eğer eksik işleyen bir demokrasi sorunu varsa, bu sadece Kürtlerin sorunu değildir. Bu sorun herkesin sorunudur. Bu ülkede eğer eğitim noktasında bir sorun varsa bu herkesin sorunudur. Bunu söylüyoruz. Bu anlamda Kürtleri sorunun merkezi olarak gören bir muhalefetle karşı karşıyayız. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklama çok doğru ve yerinde bir açıklamadır. Artık Kürtleri, Kürt sorunu adı altında sorunun kaynağıymış gibi göstermeye çalışan CHP ve söylemlerine karşı şunu söylüyoruz. Bu ülkedeki bütün sorunlar Kürtlerin, Türklerin bütün hepimizin ortak sorunlarıdır. Ve bu sorunlarla bir bütün olarak beraber mücadele edip daha demokratik, daha özgürlükçü, daha kalkınmış, daha müreffeh bir ülke peşinde hep beraber koşmalıyız.”

7 ay önce ne demişti?

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, 7 ay önceki basın toplantısında “ithal bürokratlarla” ilgili şu sözleri sarf etmişti: ”Belediyelerdeki daire başkanlıklarıyla ilgili olarak evet şehirde bir algı var. Biz bu konuda büyükşehir belediyesinden liste istedik. Mevcut daire başkanlıklarının kaçı Diyarbakırlı, kaç tanesi dışarıdan getirildi. Bunların tümüne bakacağız. Eğer getirilen kişi laikiyle işini yapıyorsa ve başka hesaplar içerisinde değilse başımızın gözümüzün üstünde yeri var. İster Edirne'den gelsin, ister Muğla'dan. Fakat sistem olarak ben buna karşıydım, şimdi de karşıyım.” (Tigris Haber Merkezi)

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum