VİDEO - AK Parti İl Başkanı, ‘Valiye linç’i değerlendirdi

VİDEO - AK Parti İl Başkanı, ‘Valiye linç’i değerlendirdi
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Erbil Valisinin ‘Kürdistan’ kitabı hediyesi ile ilgili Vali Münir Karaloğ’luna sosyal medya linçine ilişkin destek verdi.

TİGRİS HABER -   AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, partisinin il binasında aylık toplantısını düzenledi. Son bir ada partisinin yaptığı etkinlikleri anlatan Aydın, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun sosyal medyada uğradığı “Kürdistan linci” ile ilgili de konuştu.

‘Valimiz de orayı ziyaret etmelidir’

Erbil Valisi Omed Xoşnaw’ın üzerinde “Kürdistan” yazan albümü nedeniyle lince maruz kalan Karaloğlu’na sahip çıkan Aydın şunları söyledi: “Türkiye’nin birliği bütünlüğü ile ilgili hiç bir şekilde farklı bir düşünce asla gündeme gelmemeli. Erbil valisinin hediye ettiği kitap üzerinden linç girişimi başlatıldı. O bölgeyi tanıtıcı kültürel bir kitaptı. Manipüle edildi. Çok yanlış bir değerlendirme. İki bölge arasında ticari anlamda iyi ilişkiler söz konusu. Bu ilişkilerin geliştirilmesi lazım, bu ziyaretlerin geliştirilmesi gerekir. Bu ilişkiler ne kadar gelişirse iki bölge arasındaki coğrafyada terör örgütü gibi kliklerin alan oluşturmasının önüne de geçmiş oluruz. Bizim bu konuda, linç konusunda tutumumuz bellidir. Valimizin yanındayız. İleride valimizin orada bir ziyaret gerçekleştirmesinin yanındayız.”

‘Alışverişi yerelden yapın’

Muhammed Şerif Aydın, Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan orucu ile ilgili Diyarbakırlılara “yardım” çağrısında bulundu. “Alışverişinizi yerel esnaftan yapın” diyen Aydın, Ramazan alışverişi için özellikle küçük esnafın tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Aydın, “Bu ay yerel esnafları, küçük bakkal, lokanta ve tuhafiyeleri kalkındıralım. En ufak alışverişi dahi küçük esnaftan yapmaya gayret edelim” dedi.

‘Yoksullara yardım edin’

AK Partili Aydın, ekonomik durumu iyi olan Diyarbakırlılara da, ihtiyaç sahiplerine yardım etmelerini istedi. Aydın, şunları ifade etti: “Elimizden geliyorsa, iyilik yapacaksak, bir fayda sağlayacaksak mümkün mertebe, mahalle ve sokaktaki durumu düşük olanları bulmaya çalışalım.  Yetimleri ve öksüzleri bulalım. Durumu iyi olan insanlarımız için söylüyorum, iyiliklerimizi biraz daha arttıralım. 2 fakire yardım edebiliyorsak, bu sene bunu 4’e çıkaralım. Şehir olarak bir seferberlik halinde, yoksullarımıza dokunmaya gayret edelim.” (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum