VİDEO - AK Parti ve HDP’li vekiller arasında ‘kayyum’ tartışması

VİDEO - AK Parti ve HDP’li vekiller arasında ‘kayyum’ tartışması
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş arasında ‘Halk kayyumun hizmetlerinden memnun’ tartışması yaşandı.

TİGRİS HABER - Meclis genel kurulunda AK Parti ile HDP arasında ‘kayyum’ tartışması yaşandı.  AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, “Kayyum tarihe karışacak” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Vatandaşın kayyumların hizmetlerinden memnun olduğunu dile getiren Eronat, “Kayyumu halka sorun” ifadelerini kullandı.

‘Kuzularımızı çakallara kaptırmıyoruz’

Eronat, şunları söyledi, “Kuzularımızı dağdaki çakallara kaptırmıyoruz. Çünkü belediyeye ait kamplarda dağa adam kaldırmak ve beyin yıkamak için seanslar düzenliyordunuz. Kayyumlar gelince dağa çıkarma seansları sona erdi. Selçuk Mızraklı (Diyarbakır'ın görevden alınan HDP'li belediye başkanı) daha seçilir seçilmez bir hafta içinde, televizyon ekranlarında gördük, sözde PKK marşında hazırolda durdu mu durmadı mı?"

‘Halka sorun, çok memnunlar’

"En önde 'değer ailesi' dediğiniz aileler, başlarında, boyunlarında sarı-kırmızı-yeşil paçavralarla yerini almıştı. Selçuk Mızraklı bunların önünde saygı duruşunda durdu mu durmadı mı? Sürekli 'kayyum çaldı' diyorsunuz, yahu sözde PKK marşında hazırolda duran bir insan nasıl orada büyükşehir belediye başkanlığı yapacak? Biz yapılan hizmetleri saydık. İktidarımız döneminde yapılan hizmetlerdir. Kayyum yaptı mı yaptı. Halka sorun. Çok memnunlar. Bir gidin konuşun bakalım insanlarla. Kayyumdan memnunlar mı değiller mi... Dediğim gibi: Kuzuları dağdaki çakallara artık kaptırmıyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır halkının sizi sevdiğini nereden çıkardınız?

Eronat’a yanıt veren HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, “Ben Diyarbakır’da ikamet ediyorum. Diyarbakır halkının sizi sevdiğini nerden çıkardınız anlamadım. Ben orada yaşıyorum. Demin vekilimiz de söyledi. 21 Mart’ta Diyarbakır Newroz’una bakın. Milyonlarca insan kimi seviyor, kime karşı orayı izleyin. Size öneririm” dedi.

‘Yüzde 70 ile geldik, seçimlerde yüzde 90 olacak’

‘Halk kayyumdan çok memnun’ diyen Eronat’a tepki gösteren HDP’li Beştaş, “Kayyımı savunuyorsunuz ama kayyımın elimde okuyamayacağım kadar, uzun bir yolsuzluk listesi var. Size söz veriyorum, halkımıza söz veriyorum; gelecek hafta kayyım raporunu getiriyorum, araştırma önergesi istiyoruz. Eğer sözlerinizin arkasındaysanız, gelin hırsızlıkları araştıralım. Gelin kayyım ne kadar büyük yolsuzluk yapmış, nelere el koymuş, halkın iradesini gasp etmek bir yana, halkın olması gereken, paranın nasıl AKP tarafından, atanan kayyım tarafından çarçur edildiğini ve cebine atıldığını, hep birlikte görelim. Ayrıca lütfen sayın Eronat, Selçuk Mızraklı’ya dil uzatmayın. Selçuk Mızraklı bir kere bu ülkede ender yetişmiş doktorlardan biridir. Belediye başkanı seçilinceye kadar, hakkında bir soruşturma dahi yokken, tek suçu belediye başkanı olmaktır. Sizin valiniz var ya valiniz, emriniz de çalışan vali, 31 mart gecesi, kayyım atanması için, yazı yazmış. Daha seçim bitmiş kazanmış, oturmadan yazı yazdınız. Siz bu ülkede halka düşman bir politika yürütüyorsunuz. Ve bunun en büyük cevabı da Diyarbakır halkındadır. Yüzde 70’le geldik, gelecek seçimde yüzde 90 olacak” şeklinde tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum