VİDEO - Akşener Diyarbakır’da konuştu: Bu partiyi Kürtler kurdu

VİDEO - Akşener Diyarbakır’da konuştu: Bu partiyi Kürtler kurdu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da gerçekleşen İYİ Parti 2. Olağan Kongresinde konuştu. Akşener, “Bu partiyi Kürtler, Türkler ve Zazalar kurdu. Bu partiyi emekçiler, emekliler kurdu. Biz sadece tabelayı astık” dedi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, 2. Olağan Kongresini Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Partinin Olağan İl Kongresine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı. Diyarbakır İl Başkanlığına Vejdin Ensarioğlu tek listeyle aday oldu. Ensarioğlu'ndan başka adayın bulunmadığı kongrede, Ensarioğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener huzurunda yeniden İl Başkanlık görevine seçildi.

‘Her koşulda genel başkanımızın yanında olacağız’

Bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vejdin Ensarioğlu, "Burada olmamız da emeği geçen bütün arkadaşlarım büyük emeği var. Sayın Genel başkanımız gittiği yere kadar sizinle beraberiz. Her koşulda sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Kongremiz hayırlara vesile olsun" dedi.

‘Dicle Nehrine bir damla su olmaya geldim’

Diyarbakır'a bağlı bütün ilçelerin isimleri sayarak selamlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu partiyi Kürtler, Türkler ve Zazalar kurdu. Bu partiyi emekçiler, emekliler kurdu. Biz sadece tabelayı astık. Özelikle buradan gençlere sesleniyorum; kazanana kadar mücadele edin. Bugün Diyarbakır bütün baskılara ve yalanlara rağmen yanımda duruyor. Kim ne derse desin bu topraklar misafirperver topraklardır. Ben buraya boş sözler için gelmedim. Ben buraya bu cennet toparlar kurumasın diye geldim. Dicle nehrine bir damla su olmaya geldim. Ben buraya kapısını çalmadan evlerine gireceğimi bildiğim bir kentte geldim. Ben buraya rızanızı almaya geldim" dedi.

‘Biz adaletsizliği ve zulmü bitirmeye geldik’

Milletinin derdini dinlemeyen bir iktidarın devleti yönettiğini söyleyen Akşener, şunları kaydetti: "Bu iktidardan korkuyla ve baskıyla bu devleti yönetiyor. Bugün devlet zorbaların elinde kalmıştır. Bugün artık Türkiye'de solcu, sağcı, muhafazakar, Aleviler yok. Bu ülkede artık AKP ve diğeri var. Bir yandan atanamayan çocuklarımız varken bir yandan da saraylarda hayat sürenler var. Yoksullukla boşan annelerimiz varken, bu ülkede 5 bin dolarlık kıyafet giyen putracılar da var. Zulümden ve adaletsizlikten bıkmış bir milletin var. Biz İYİ Parti olarak bu adaletsizliği ve zulmü bitirmeye geldik. Bugün demokrasi diyerek iktidara gelenler sadece kendilerini zengin ettiler. Yaralarımızı saracaklardı, sarmak yerine yeni yaralar açtılar. Açıda, zulümden ve yoksulluk da eşitlendik. Biz Çanakkale ve Cumhuriyet'in ilk yılında bulduğum merhemi 2023 yılında hep beraber gene bulacağız. Hep birlikte bu ucube sistemde kurtulacağız. Türkiye geleceğe dair umudu ve zenginliği olan bir ülkedir. Haksızlık karşısında susmaya devem edeceğiz. Yeter söz milletindir diyerek söz verdik. Sözümüz söz, kaya gibi sözümüzün arkasındayız. Bizi birbirimize düşürüp koltuklarına tutundular ama çok yayıldılar. Biz memlekete demokrasiyi getirecek iradeye ve birikime sahibiz. Karşımıza çıkan her engeli aştık. Bugün yaşadığımız engelleri de hep birlikte aşacağız."

‘Saraylar onlarınsa sandılar bizimdir’

Yılın içinde gerçekleşecek seçimlere değinen Akşener, "İlk seçimde milletin her kesimine ulaşacağız. Hep bir ağızdan seçimlerde bu iktidara yeter diyeceğiz. Söz milletindir diyeceğiz. Saray olanlarınsa sandıklar bizimdir. Kimsenin şüphesi olmasın kazanacağız" dedi.

Diyarbakır'daki 2. Olağan Kongresinden sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Urfa'daki Parti kongresine katılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum