VİDEO - Akşener: Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz

VİDEO - Akşener: Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz
Maraş depremlerinden etkilenen Diyarbakır'a ziyarette bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Ülke olarak büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık.

Mümin Ağcakaya/Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Maraş depremlerinden etkilenen Diyarbakır'a ziyarette bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Ülke olarak büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Depremin ilk günden beri depremde etkilenen bütün şehirleri dolaşarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ve beraberindeki parti heyeti depremin vurduğu kentlerde biri olan Diyarbakır'da incelemelerde bulundu. Depremzedeler için Kent Meydanı'nda kurulan AFAD çadırlarındaki yurttaşları ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Akşener, deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşların taleplerini dinledi.

Çadır alanlarını dolaştıktan sonra Diyar Galeria'ya giden Akşener, depremde hasar gören partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı binasında incelemeler yaptı.

Ülkemiz ağır bir kayıpla karşı karşıya kaldı

Yaptığı incelemelerin ardından Diyar Galeria önünde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Ülkemiz ve milltimiz ağır bir kayıpla karşı karşıya kaldı. Çok büyük kayıplarımız oldu. İYİ Parti olarak her bir ilimize ziyaretle gerçekleştirdik, vatandaşlarımızin ihtiyaçlarını dinlendik ve merkezî hükümete vatandaşlarımızın taleplerini duyurmaya çalıştık. Sahadan doğru bilgileri almak için canla başla çalıştık. Bütün arkadaşlarımız canla başla çalıştı. Depremle ilgili yaptığımız çalışmaların hepsi sizler içindi. Biz parti olarak yurttaşlarımız için çalıştık. Birinci önceliğimiz büyük bir STK gibi çalışarak yurttaşlarımızın taleplerini duyurmak oldu" dedi.

Aileler için güvenli bir alan yaratılmalı

Parti olarak depremde dolayı mağdur olan vatandaşları ziyaret etmeye çalıştıkları söyleyen Akşener, " Bugün de Diyarbakır'dayım. İlk olarak taziye ziyaretim oldu. Daha sonra çadır alanında yurttaşlarımızı ziyaret ettim. En çok dikkatimi çeken durum, eğitim döneminde olan çocuklarımızın tablet ihtiyaçlarının olduğunu gördüm. Çocukların tablet ihtiyaçları karşılanmalı. Diğer bir konuda KYK yurtlarına yerleştirilen ailelerimiz. Burdan bir kez daha sesleniyorum ailelerimizi KYK yurtlarında koyulması yanlıştır. Çünkü aile mahremiyetine uygun değildi. Acilen depremzedeler için güvenli bir alan yaratılma. Diğer bir önemli konuda uzaktan eğitim meselesi. Değerli arkadaşlar, ben bir hoca olarak bunu anlamam mümkün değil. Buradan Erdoğan'a sesleniyorum; derhal yüz yüze eğitime geçilsin. Ekonomik durumu kötü olan öğrencilerimizin eğitimden uzak kalmasına neden oldunuz. Artık bıktık, milletin iradesinin yok saymayın" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum