VİDEO - Altın fiyatları zirve yaptı: 'Vatandaş fiyat dahi soramıyor'

VİDEO - Altın fiyatları zirve yaptı: 'Vatandaş fiyat dahi soramıyor'
2023 yılının ikinci haftasında altın fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. Gram altı bin 100 seviyelerini geçti.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - 2023 yılının ikinci haftasında altın fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. Gram altın bin 100 seviyelerini geçti. Diyarbakır’ın Kuyumcular Çarşısı’nda kuyumculuk yapan Seyfettin Mutlu, Önceleri müşteri potansiyelimiz fazlaydı. Ama vatandaşlar şimdi fiyat dahi soramıyor” dedi.

Dövizde yaşanan dalgalanma sonrası altın yükselişe geçti. 2023 yılının ikinci haftasında altın fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. Altının gram fiyatı bin 129 TL'den başlarken çeyrek altın bin 829 TL, yarım altın 3.723 TL, tam altın, 7 bin 295 cumhuriyet altını 7 bin 466 TL, 22 ayar bilezik gram fiyatı ise bin 108 TL seviyesinden işlem görüyor. 30 yıldır kuyumculuk yapan Seyfettin Mutlu, altın fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. Mutlu, piyasadan kaynaklı olarak altın fiyatlarının yükselerek devem edeceğini ifade ederek, altının vatandaşlar için kazançlı bir yatırım olduğunu söyledi.

Altın da yükseliş devam edecek

Diyarbakır’ın Kuyumcular Çarşısı’nda kuyumculuk yapan Seyfettin Mutlu, “İnsanların alım gücü düştüğünden dolayı altın almakta artık imkansız hale geldi. Vatandaşlar bir yere gittiğinde bile bir çeyrek altın alamaz oldu. Piyasanın durumuna baktığımızda altın fiyatlarının yükselerek devem edeceğini öngörebiliyoruz” şeklinde konuştu

Vatandaşlar fiyat dahi soramıyor

Vatandaşlar için altının kazançlı bir yatarım olduğunu ifade eden Mutlu, “Altının geleceği her zaman parlaktır. Değerini ne olursa olsun hiç kaybetmez. Umarım fiyatlar düşer ve insanlar istediği gibi altın alabilirler. Çünkü bu durum hem bizi hem de vatandaşları olumsuz etkiliyor. Önceleri müşteri potansiyelimiz fazlaydı. İnsanlar fiyatlardan dolayı gönül rahatlığıyla alışveriş yapabiliyordu. Ama şimdi fiyat dahi soramıyorlar” dedi

Altın fiyatları artı, vatandaşın tercihi değişti

Altın fiyatlarının artması ile birlikte vatandaşın tercihinin de değiştiğini söyleyen Mutlu, “Eskiden insanlar düğünlere gittiğinde yarım altın alarak gidiyorlardı. Ama şu an bir düğünde yarım altın takmam imkansız bir hale geldi. İnsanlar daha çok düğünlerde takmak için yarım gram alıyorlar. Bütçelerine uygun olan altını alıyorlar” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.