VİDEO - Altın ve döviz kurundaki yükseliş endişe yarattı: Yastık altı bile hayal oldu!

VİDEO - Altın ve döviz kurundaki yükseliş endişe yarattı: Yastık altı bile hayal oldu!
Altın ve döviz kurundaki artış vatandaşları endişelendirdi. Vatandaşlar uzun süredir altın alamadıklarını ifade ederken, kuyumcu esnafı ise yükselen fiyatlara rağmen son aylarda altına talebin arttığını söylüyor.

Mahsum Kara /Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Altın fiyatı ve döviz kuru son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Altının gram fiyatı Bin 265 TL’ye yaklaşırken, aynı şekilde dolar ve Euro’da da artış hızla devam ediyor. Altın ve döviz kurundaki artış vatandaşlarda ciddi bir endişeye neden oluyor. Altın fiyatının her geçen gün yükselmesi evlenmek isteyen gençlerin düğünlerini ertelemesine neden olurken, yastık altı diye tabir ettiğimiz altın tasarrufçularını da zor durumda bıraktı.

Diyarbakır’da vatandaş ve kuyumcu esnafına altın ve döviz kurundaki artışın kendilerini nasıl etkilediğini sorduk.

Artık altın almak hayal oldu

Hayat pahalılığından dolayı geçinemediklerini belirten Gülay Kulan, “Maaşımız şahsi ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyorken, ben hangi parayla altın alacağım. Altın alacak gücüm yok. Ben uzun yıllardır altın almamışım. Artık altın almak bizler için hayal oldu” dedi

En son 3 yıl önce altın aldım

Artan fiyatlardan dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Erhan Yakşı, “Herkes bu durumdan şikâyetçi. Bir düğün olduğunda artık ne takacağımızı kara kara düşünüyoruz. Yastık altı tasarruf bile hayal oldu. En son 3 yıl önce bir çeyrek altını 800 TL’ye aldım o günden beri kuyumcu dükkânına bile giremedim. Benim gibi geçim derdi yaşayan insanların hiçbiri altın alamaz” diye kaydetti.

Altın, bizim için yabancı bir ürün haline geldi

Altın fiyatını sormaktan bile korkar hale geldiklerini dile getiren Selami Meral, “En son ne zaman altın aldığımı bile hatırlamıyorum. Sadece altın değil normal gıda bile alamıyoruz. Yemin ederim artık altın fiyatlarını dahi bilmiyorum, çünkü altın bizim için yabancı bir ürün haline geldi” ifadelerini kullandı.

Bir an önce çözüm bulunmalı

Her geçen gün yeni zam haberleriyle güne başladıklarını ifade eden Garip, “Sadece altın falan değil, günlük ihtiyaçlarımın fiyatlarında bile ciddi yükselmeler var. Yaşadığımız bu durumun tek nedeni ülke ekonomisinin iyi bir şekilde yönetilmemesinden kaynaklıdır. Bir an önce bu sorunlara bir çözüm bulunması lazım. Ben en son gittiğimiz düğünde zar zor bir yarım altın alabilmiştim, şimdi bunu yapmak benim için çok imkânsız” şeklinde konuştu.

Altın, son beş yıldır altın 10 kattan fazladır değer kazandı

23 yıldır Kuyumcular Çarşısı’nda kuyumculuk yapan Mehmet Sıddık Arslan, “2018 yılından bu yana altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Son beş yıldır altın 10 kattan fazla değer kazanmış durumda. Özellikle son altı aydır altına oldukça büyük bir talep söz konusu. İnsanlar daha fazla yükselecek korkusuyla altın alıyor. Vatandaş, enflasyondan korunmak için altın almaya çalışıyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.