VİDEO - Amed radyo 6'ncı kez soyuldu

VİDEO - Amed radyo 6'ncı kez soyuldu
Son zamanlarda basın yayın kuruluşlarına ait kablolara dadanan hırsızlar, 6'ncı defa Amed Radyo TV'nin uydu vericilerinin bulunduğu alana girdi. Vericilere zarar veren hırsızlar, kabloları çalarak kayıplara karıştı.

Serhat Özdemir

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da asayiş olaylarının başında gelen hırsızlar, basın camiasına da dadandı. Hırsızlar, 23 Temmuz akşamı Amed Radyo TV'nin Talaytepe Mahallesinde bulunan uydu verici cihazlarının bulunduğu alana girdi. Vericilere zarar veren hırsızlar, kabloları çalarak kayıplara karıştı. Gece saatlerinde bölgeye giden Amed Radyo TV Genel Yayın Yönetmeni Ferat Mehmedoğlu, hırsız zannettiği kişileri kovalarken ayak baş parmağını kırdı. Kurulduğundan bu yana 6'ncı kez hırsızların hedefinde olan Amed Radyo TV Genel Yayın Yönetmeni Mamedoğlu, olayla ilgili biran önce önlem alınması gerektiğini belirtti.

'Yayın yapamıyoruz'

Konuyla ilgili Valilik'le görüşmek istediğini belirten Ferhat Mamedoğlu Valilik önüne gelerek oturma eyleminde bulunmak istedi. Görevlilerin yasak olduğu gerekçesiyle oturma eylemine izin vermemsi üzerine randevu isteğini yenileyen Memedoğlu’na rabdevu sözü verildi. Buarada yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili açıklama yapan Mamedoğlu Vali'nin geçtiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde önlem alınacağı ve gereğini yapacağıyla ilgili söz verdiğini ifade ederek şöyle konuştu;

"Şu ana kadar yol yapımının ilk etabı dışında herhangi bir çalışma yapılmadı. Son 15 günde bazı TV ve Radyolarımızın kabloları çalındı. Yayınımız kesildi. Son hırsızlık olayından sonra olay yerine gittiğimde küçük bir kovalamaca sonucu ayak parmağım kırıldı. Kovaladığım kişilerin de hırsız olmadıkları anlaşıldı. Büyükşehir ve diğer belediyelerin Talaytepede ıslah çalışmaları yapması gereklidir. O bölgede hırsızlık ve fuhuş olayları yaşanmaktadır. Kendi öz kaynaklarımızla ayakta tutmaya çalıştığımız medya kuruluşları daha da zora sokuluyor. Her seferinde 60-70 bin bazen de 200 bin civarlarında cihazlarımız çalınıyor. Bizler şu an yayın yapamıyoruz. Valilik görevlileriyle görüşme sağladık, randevu verildi. En kısa sürede yaşanan sorunları dile getireceğiz. Umarım söz verdikleri gibi sözlerini yerine getirirler."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.