VİDEO - Amedspor Başkanı: Dünya bizi tanıyor

VİDEO - Amedspor Başkanı: Dünya bizi tanıyor
. Yıldırım, “Biz dünyada büyük taraftar kitlesine sahip kulüpler sıralamasında bir kulübüz” dedi.

TİGRİS HABER- Kendi sahasında oynadığı her maçta 33 bin kişilik stadyumu hınca hınç doldurmayı başaran Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, gittikleri deplasmanlarda da taraftarları sayesinde rakip takımlara ekonomik katkı sağladıklarını söyledi. Yıldırım, “Biz dünyada büyük taraftar kitlesine sahip kulüpler sıralamasında bir kulübüz” dedi.

Türkiye’nin her ilinde, dünyanın farklı ülkelerinde taraftar kitlesine sahip ender kulüplerden biri olma özelliğine sahip Amedspor’un, bu sayede büyük başarılara imza atacağına inandıklarını söyleyen Başkan Selahattin Yıldırım, Tigris haber’e değerlendirmelerde bulundu.

Selahattin yıldırım, Amedspor’un normal bir kulüp olmadığını, dünyanın tanıdığı, bildiği bir kulüp özelliğinin olduğuna dikkat çekerek, Amedspor’u şu başlıklarla anlattı;

Deplasmanda 20 bin taraftar

“En büyük özelliğimiz sermayenin ya da siyasetin tekelinde değiliz. Yönetim kurulumuzun profili kentin ortak dinamiklerinden oluşuyor. Kentin bütün bileşenleri var, STK’lar var. Deplasmanlarda büyük taraftar kitlemiz var. Rakip takımların taraftarına bakıyoruz, 2 bin kişi. Bizim için deplasman maçına gelen taraftar sayımız 20 bin. Bunların sayesinde rakip takımlara ekonomik katkımız da oluyor.”

Sponsor ilgisi büyük

Amedspor, bir futbol kulübünden öte bir kulüp, 8 alt branşımız var, kadın futbol takımımız, basketbol takımımız, engelsiz takımımız var. Sponsor, halk, taraftar desteklerimiz var, ayakta durmaya çalışıyoruz, ancak yeterlidir diyemem. Yurt dışından taraftarlarımızın önemli bir desteği var, bu yıl yoğun bir sponsor başvurusu var. Bunlar olunca da ekonomik olarak daha da rahatlayacağız. Yayın gelirlerimiz artacak. Bunlar önemli girdiler olacak.

Geçen yıl sıfır borç

Zaten biz de kulüp olarak düzenli işler yapıyoruz. Geçen yılı sıfır borçla kapattık. Eski borçlarımız var, ancak gecen yıldan borcumuz yok. İnşallah bu sezonu da borçsuz kapatacağız. Halk, taraftar, sponsor desteklerinin daha da artacağına inanıyorum. Bu sayede daha iyi işler yapılacağına inanıyorum. Tabiki bir üst lige çıkmayı başardığımızda, her şey çok daha farklı olur. Hem ekonomik gelir açısından, hem de tesislerimizi daha da büyütüp çok amaçlı yapma şansına sahip olabiliriz.

Tesisler yeterli değil

Mevcut tesislerimiz yeterli değil. Ancak birçok kulüpte olmayan bir tesis’e de sahip olduğumuzu söylemek isterim. Tesisimiz var, iyi, ancak yetersiz. Çok takımda olmayan bir tesis ancak Amedspor’un büyüklüğü karşısında yetersiz kalıyor. Çalışmalarımız var, yeni tesisler oluşturmak istiyoruz.

Diyarbakır’da ve bölgede yeni doğan her çocuk Amedspor ile tanışıyor, öyle büyüyor. Aileler çocuklarını bize yönlendiriyor. Bölgeden büyük ilgi var. Aileler çocuklarını Amedspor’da eğitilmesini ve sporcu olmasını istiyoruz. Biz de bölgede seçiyoruz, kadromuza, alt yapımıza dâhil ediyoruz. Eğitimleriyle ilgileniyoruz. Onları geleceğe hazırlamak için çaba sarf ediyoruz.

Kadın futbol takımı

Kadın futbol takımımız Türkiye’de ilk kurulan takımdır. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımların olduğu ligde mücadele veriyoruz. Kadın takımız gelebileceği en üst seviyeye gelmiştir. Şampiyon olursa Avrupa şampiyonalarına katılacak. Amedspor taraftarının gönlünü fethedecek başarılara imza atarlar diye düşünüyorum.” (Habe Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.