VİDEO - Amedspor, depremzede aileleri tesislerinde ağırlıyor

VİDEO - Amedspor, depremzede aileleri tesislerinde ağırlıyor
Depremin yaşandığı ilk anlardan itibaren Talaytepe Amedspor Şehmus Özer Tesisleri’ni depremzede vatandaşlara açan Amedspor, tesislerinde kalan vatandaşların temel yaşam ihtiyaçları başta olmak üzere psikolojik ve sağlık kontrol desteğini sürdürüyor.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Deprem sonrası çok sayıda sivil toplum kuruluşunu başlattığı destek çalışmaları devam ederken, Amedspor, tesislerini depremden zarar görenlere açtı. Talaytepe Amedspor Şehmus Özer tesislerini halkın hizmetine sunan Amedspor, misafirlerine temel yaşam ihtiyaçları başta olmak üzere psikolojik destek ve sağlık kontrolü gibi hizmetler sunuyor.

Amedspor, kendi alanında uzman gönüllüleri bir araya getirerek, gönüllü bir ekiple tesislerinde ağırladığı ailelerin çocuklarına oyun, resim, şarkı, spor etkinlikleriyle destek sunuyor.

100 kişilik bir gönüllü ekip

Talaytepe Amedspor Şehmus Özer Tesisleri’nin kapılarını depremden zarar gören aileler için açtıklarını söyleyen Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Selahattin Yıldırım, “Tesislerimizi açtığımız andan itibaren, depremzedelere barınma, sıcak yemek, sağlık hizmeti ve psikolojik destek verdik, hala devam ediyoruz. Şu anda kulüp tesisimizde ve spor salonumuzda 200 aile barınıyor. Bu ailelerimizin içinde engelli vatandaşlarımız da var. Kulüp doktorumuz eşliğinde insanların sağlık hizmeti alabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

amedspor.jpg

Depremden etkilenen vatandaşlarımızı ruh sağlığı açısından da kontrol altında tutuyoruz. Kulüp psikologumuzun kontrolünde bu çalışmalar da başladı. Yaptığımız çalışma doğrultusunda kendi alanında uzman psikolog, okul öncesi eğitim, çocuklar için resim ve müzik öğretmenleri bulmak için gönüllü çağrısı yaptık. Yaklaşık 100 kişiden oluşan bir gönüllü grubumuz oluştu. Gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız toplantıda, vatandaşlarımıza ruhsal destek, çocuklarımız içinde çeşitli aktivite ve eğitim vermek üzere bir yol haritası çizdik” dedi.

Vatandaşların psikolojik ihtiyaçları ön plana çıkıyor

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çaba içerine girdiklerini aktaran Amedspor Kulübü’nün basın sorumlusu ve psikologu Emel İzgi Demir, “Vatandaşların temel ihtiyaçları giderildikten sonra psikolojik ihtiyaçları ön plana çıkıyor. Bu anlamda da alanında uzman kişiler tarafından psikoloji desteği vermeye çalışıyoruz. Gönüllü arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu durumu ele alamaya çalışıyoruz” dedi.

Önümüzdeki süreç için planlı bir çalışmalar yaptık

Depremzedeler için gönüller ile birlikte yaptıkları toplantıyı aktaran Demir, kulüp olarak yapacakları çalışmalara dair şu bilgileri verdi: “Amedspor kulübünde kalan depremzede yetişkin ve çocukların temel ihtiyaçları karşılandıktan sonra yaşadıkları travmatik yaşantıyı anlamlandırmaları, baş etme becerilerini güçlendirmeleri ve günlük hayatı sürdürürken adaptasyonu sağlamayı hedefleyen çalışmaları planlamak için destek çağrısına çıkıldı. Bu kapsamda bu çağrı yoğun ilgiyle karşılık buldu ve alanında uzman ruh sağlığı çalışanları, branş eğiticileri ile bir araya gelinip toplantı yapılarak önümüzdeki süreç için çalışmalar planlandı.”

amedspor1.jpg

Çocuklara destek olamaya çalışıyoruz

Depremzede çocukların yaşadığı travmayı unutturmak için çalışan Yaratıcı Drama Eğitmeni Hatip Jiyan Kaya, depremin ilk gününden beri kendisinin kurduğu ekiple birlikte çocuklara destek oluyor. Yaşanan depremde çocukların psikolojik olarak ciddi anlamda çok etkilendiğini ifade eden Kaya, “Çocukların depremden nasıl etkilendiğini hepimiz gördük. Ben, kendi alanımla ilgili animatörlük yaparak ekibimle ile birlikte çocukların biraz daha morallerini düzeltmeye çalışıyorum. Gittiğimiz yerlerde çocuklar için bize yardımlar geliyor. Biz yetişkinler bile evlerimize girmekten korkuyorsak, bu durum çocuklarda ciddi travmalar oluşturuyor. Bizde çocukların bu süreçte psikolojik olarak az etkilenmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Benim palyaço kıyafetim var, onu giyip kapı kapı dolaşıp çocuklara destek olmaya çalışıyorum. Her gittiğimiz yerde çocuklarla oyun oynayıp onlarla vakit geçiriyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.