VİDEO - Amedspor Kadın Futbol takımı lige iddialı giriyor

VİDEO - Amedspor Kadın Futbol takımı lige iddialı giriyor
Türkiye Kadın Süper Ligi’nde mücadele eden Amedspor yeni kadrosunu tanıttı. Amedspor tesislerinde yapılan toplu imza törenine kadın futbolcular katıldı

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden Amedspor 2022-2023 sezonunu açtı. Transfer çalışmalarının büyük bir bölümünü tamamlayan Amedspor anlaşmaya vardığı yeni kadrosu ile basının karşısına geçti. Şeyhmus Özer tesislerinde yapılan imza törenine Kadın Futbol Takımı ve Salon sporlarından sorumlu Kulüp Başkan Yardımcısı Cahit Akın, kadın sporcular Kadın Futbol Şubesinden Sorumlu Meral Balkaya ve Basın Sözcüsü Emel İzgi Demir katıldı.

7. sırada tamamlamıştı

Amedspor’un yeni sezon kadrosunu şekillendiren Kadın Futbol Şubesi, 2022-2023 sezonu için anlaşmaya varılan sporcuları tanıttı. Amedspor Kadın Futbol Takımı bütün zorlu süreçlere ve dezavantajlara rağmen sürdürdüğü mücadelesini, maddi ve manevi kısıtlı imkansızlıklara rağmen geçen sezon yer aldığı Süper Lig’de zorlu bir mücadele vererek sezonu 7’nci sırada tamamladı.

Yeni transferler tanıtıldı

Amedspor Kadın Futbol Takımı ve Salon sporlarından sorumlu Kulüp Başkan Yardımcısı Cahit Akın, kulübün, bölgedeki tüm spor kulüpleri ile işbirliği içerisinde çalışabileceklerini söyledi. Kulüp olarak kadının spordaki temsiliyetini önemsediklerini kaydeden Akın, yeni sezon yapılanmasında dış ve iç transferde önemli transferlere yaptıklarını dile getirdi.

amedspor-kadin-tigris.jpg

Sportif alanda iddialıyız

Akın şöyle konuştu, “Çok zorlu bir mücadele vererek ligde kalmayı başardık. Kıt imkanlara ve bütün olumsuz şartlara, maddi, manevi imkansızlıklara, dezavantajlara rağmen ligi 7’inci sırada bitirdik. Tabii ki sadece sportif faaliyetleri engelleyen zihniyetlerle mücadele etmedik. Aynı zamanda kadın kimliğinin sportif alanda hazmedilmeyişinin de mücadelesini verdik. Değişik medya kanalları üstümüze çok geldi. Çok saldırdılar. Aslında sportif faaliyet içerisinde kadın temsiliyetini de hazmedemediler. Tabii ki Amedspor’un da bir bütünüdür aynı zamanda. Biz sportif alanda iddialıyız ve sportif anlamda başarılı bir mücadele vermeyi planlıyoruz. Bu yıl transferlerimizi ona göre şekillendirdik. Ligin niteliği de yükseldi. Katılımlar çoğaldı. Kadın futbolu artık Türkiye’de yerini aldı. Biz de buna paralel hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Gereke iç gerekse de dış transferlerimizi yaptık. İmkanlarımız dahilinde bunun mücadelesini vermeye hazırlanıyoruz. Tabii en önemlisi de bizim gerek ilimizde gerek bölgede bütün spor okullarıyla iletişime geçip, bölgedeki bütün teknik hocalarımızla görüşüp onların desteğini de almak istiyoruz. Aynı zamanda Amedspor olarak onlara bir çağrımız da olacak. Bizimle ilişkilensinler. Biz gençlerimizi spora katalım. Çünkü Amedspor aynı zamanda altyapıyı da önemsiyor. Altyapıyı önemli buluyoruz ve bu yıl onun mücadelesini de büyüttük. Burada bulunan arkadaşlarımız da altyapıdan A Takımımıza kattığımız arkadaşlarımız var. Herkesi de bu alanla ilgili işbirliğine davet ediyoruz. Bizimle ilişkilensinler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dış ve iç transferde anlaşmaya varılan futbolcular tanıtıldı.

Takımda anlaşmaya varılan isimler ve mevkileri şöyle:

Bakradze Teona – Gürcistan Milli Takımı – Forvet, Gabunis Tatia – Gürcistan Milli Takımı – Kalecisi, Victiria Coffie – Gana Milli Takımı – Sol Bek, Beyza Güzelses – Paris Saint-Germain Futbol Okulu – Sağ Açık.

İç transferde anlaşmaya varılan isimler ve mevkileri;

Güzide Alçu – Orta Saha, Sultan Demir – Sağ Bek, Tülay Ateş – Stoper, Hatice Merve Çavur – Orta Saha, Helin Beyaz – Kaleci, Ayşegül Bitgin – Sağ Bek, Beyzanur Güngören – Sağ Açık, Sözdar Günbattı – Orta Saha, Şevin Yaruk – Forvet, Demba Cristelle Ursula – Sol Açık / Forvet, M’pemba Makaya Felicite – Forvet, Doris Asiamah – Orta Saha, Semanur Özinar

Altyapıdan A Takıma yükselen yetenekler;

Elif Akçan – Orta Saha, Heval Akıncı – Orta Saha, Zeynep Fidan – Forvet, Nurten Acar – Sol Açık, Eylem Çınar – Kaleci, Dilan Bozdoğ – Sol Bek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.