VİDEO - Amedspor’dan sert mesaj: Kimseye boyun eğmeyiz

VİDEO - Amedspor’dan sert mesaj: Kimseye boyun eğmeyiz
Amedspor camiasında İnegölspor’a yönelik tepkiler devam ediyor.

Serhat Özdemir / Haber

Mahsum Rençber / Kamera

TİGRİS HABER - Amedspor Başkanı ve teknik direktörü, deplasmanda karşılaştıkları İnegölspor taraftarının merhum eski kaptan Şehmus Özer'e yönelik hakaret içerikli tezahüratlar ve küfürlerle ilişkin açıklama yaptı. Başkan Aziz Elaldı, gerekli girişimlerin yapılacağını, kimseye boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan İnegölspor– Amedspor müsabakasında Amedpsor’un eski kaptanı merhum Şehmus Özer’e yönelik yapılan tezahüratlara ilişkin kulüp Başkanı Aziz Elaldı ve Teknik Direktör Serdar Bozkurt, Şehmuz Özer Tesislerinde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Amedspor eski kaptanı Şehmus Özer hakkında çirkin tezahüratlar yapıldığını, o kişilere hiçbir şekilde müdahale edilmediğini belirtti. Elaldı, bu yapılanın insani bir durum olmadığını ifade ederek, "Yükseliş sezonundayız. Aksamalar yaşıyor olabiliriz. Bu hafta itibariyle iyi bir puan topladık. Başarılı sezon geçiriyoruz, lider durumdayız. Her takımın belli dönemlerde yaşadığı eksiklikler olabiliyor. Önemli olan bu süreci yara almadan sürdürmektir. Bizim için teknik heyetimiz ve sporcularımız önemlidir" dedi.

'Bu yapılan insani bir durum değildir'

Aziz Elaldı konuşmasının devamında, yapılanların İnegöl'ü bağlamadığını 350 bin nüfusa sahip şehirde o stadyuma gelen 5 bin kişinin çirkin tezahürat yaparak, küfür ettiğini söyledi. Elaldı, "İnegöl maçına gittik. Güzel bir atmosfer yaşıyorduk, gittiğimiz deplasmanlarda birçok noktada güzel karşılandık. İnegöle gitmeden önce iyi bir atmosfer vardı. Biz maça gittik, daha önce taraftar grubun açıklaması olmuştu. Stadyumda 5 bin kişi gelmiş. Ağza alınmayacak küfürler edildi. Siyasi sloganlar atıldı. Biz her zaman diyoruz; siyaset spora girmesin, ama orada o hava vardı. Irkçı tezahüratlar yapıldı. Bizim için en önemlisi Şehmus Özer'di. Yıllar önce hayatını kaybetmiş bir arkadaşımıza hakaret edildi" diye konuştu.

'Onlar zarar görecekler'

Şehmus Özerin kendileri için önemli bir değer olduğunu ve hayatını kaybeden birine yapılan çirkin saldırılarla ilgili gerekenin yapılacağını belirten Aziz Elaldı, TFF'nin inisiyatif alarak işlem yapmasını istedi.

Elaldı, sporun dilinin barış ve kardeşlik olduğunu, şampiyon olduklarında kupayı Şehmus Özer’e götüreceklerini dile getirerek şunları kaydetti;

"Oradaki 5 bin kişi İnegöl'ü bağlamıyor. Bu yapılan insani bir durum değildir. İnsanlık dışı tavırdı. Ölen bir insana bu hakaretleri ettiler. Osman başkanın maç sonrası açıklamasına üzüldük. Biz onlara şunu söylüyoruz; Onlar zarar görecekler. 350 bin nüfuslu bir şehirde 5 bin kişiye boyun eğersek bize yazıklar olsun. Küçük marjinal gruplara asla prim vermemeliyiz. Bu konuda bütün kamuoyunu duyarlılığa davet ediyorum. Maç boyunca yapılan bu tezahüratlara bir müdahale olmadı. Fakat burada en ufak bir durumda bütün Emniyet o kişiyi alıp hakkında işlem yapıyor. Orada hiç bir şey yapılmadı. TFF’nin bu anlamda inisiyatif kullanması gerekiyor. Bu durumla ilgili gerekli başvuruları ve işlemleri yapacağız. Sporun dili barış ve kardeşliktir bu marjinal gruplara kimse kanmasın. Şehmus Özer bu kupayı götüreceğimiz kaptanımızdır. Şampiyon olursak kupayı ona götüreceğiz. Biz bugüne kadar geldiysek kenetlendiğimizden dolayı geldik."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum