VİDEO - ‘ANZELE’ TBMM gündeminde

VİDEO - ‘ANZELE’ TBMM gündeminde
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sur ilçesinde bulunan ve Anzele doğal su havzasının da içinde olduğu semtte yapılacak olan kamulaştırma sorununu meclis gündemine taşıdı.

TİGRİS HABER - Tanrıkulu, Tarihi Sur ilçesinde bulunan Melikahmet semti ve çevresinin kamulaştırılırken orada yıllardır yaşayan yurttaşların mağdur edildiğini belirterek, kayyuma seslendi; “Tarihi semtte yaşayan yurttaşlarımızı mağdur etmeyin” dedi.

Tanrıkulu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi;

“Diyarbakır’ın Sur ilçesi bin yıllık tarihi olan bir ilçedir. Anzele, Karacadağ’dan gelen suyun şehirle buluştuğu nokta da Diyarbakır’ın en tarihi semtlerinden birisidir. Burada ‘’Acele Kamulaştırma’’ işlemi yapılıyor. 200’e yakın yurttaşımızın oturduğu konutlar acele kamulaştırılmış. Ayrıca 8’e yakın iş yeri de var. Geçen hafta bu yurttaşlarımızı Melikahmet mahallesinde mahalle muhtarıyla birlikte ziyaret ettim. Ben de çocukluğum da yaklaşık 6 yıl o mahallede oturmuştum.Acele kamulaştırmayla ilgili olarak işlemler de, bir yurttaşımızın bana söylediği gibi bir telefon fiyatına yurttaşlarımızın evleri kamulaştırılıyor. 50 bin lira 60 bin lira bedelle kamulaştırılıyor. Bu bedelle insanlar yıllarca oturduğu konutlardan ediliyor. Buradan Diyarbakır Valisine kayyumuna ve toplu konut idaresine sesleniyorum: Yurttaşlarımıza Diyarbakır da yapılan toplu konutlarda öncelikli olarak konut tahsisi yapılması lazım. Sabit fiyat ve sabit faizle yapılması lazım. Bu tarihi semtte yaşayan yurttaşlarımızın mağdur edilmemesi gerektiğini buradan ifade ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.