VİDEO - ASKF’den yerel ve merkezi yönetime çağrı; ‘Diyarbakırlı gençlere sahip çıkın’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, Diyarbakır'daki Amatör spor Kulüplere sosyal proje kapsamında Merkezi ve yerel yönetimlerin yeterince maddi destek vermemesi nedeniyle kulüplerin sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi.

Özel/Şehmus Kızılaslan

TİGRİS HABER - Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Dayan, Tigris Haber’e yaptığı açıklamada, 31 Mart Yerel seçimler sonrası seçilecek belediye yönetimlerinden Diyarbakır Amatör spor Kulüpleri için çok şeyler beklediklerini söyledi.

askf-baskani-dayan-1.jpeg

“Tesisleşmede bölgede gerideyiz”

Diyarbakır’ın şu anda tesisleşme konusuna diğer illere göre çok geride olduğunu ifade eden Dayan, “Belediye seçimlerinde yönetime kim gelirse gelsin Diyarbakır ve yakın ilçelerimize tesisleşme anlamında çok büyük beklentimiz var. Her ilçenin kendine ait hem çok amaçlı kapalı spor salonları, hem de futbol sahalarının yanı sıra halkımız spor yapabilecek spor alanlarını yaratmalarını bekliyor ve diliyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Nakdi Yardım yaptı

Dayan, Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi’nce Amatör spor kulüplerine spor malzemesi yerine nakdi yardım yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bu anlamda İl Valimiz ve Büyükşehir Başkan vekili Ali İhsan Su’ya Teşekkür ederiz. Geçen hafta Diyarbakır bulunan 279 spor kulüpleri ve Branşlar dahil olmak üzere listesi ile birlikte üst yazısını Sayın İl valimizin isteği doğrultusunda Büyükşehir Spor Daire Başkanlığına teslim ettik. Kendileri bu konu üzerindeki çalışmaları sonra en kısa sürede bizlere spor kulüplerimize Nakdi ve Aynı yapacaklarını bekliyoruz. Buradan Gelecek yerel yönetimlerden isteğimiz spor konusunda daha fazla destek vermelerini ve spor ilişkilerinde daha fazla yoğunlaşması gerektiğini ve Türkiye’de en genç nüfusuna sahip ilerin arasında yer alan kentimizin gençlerimize sahip çıkmaları istiyoruz”

“sokaklardan kurtulsunlar istiyoruz”

Nedenini sorarsanız genç nüfus yoğunluğu ve geçlerin bazı kesimleri kötü yollara düşerek madde bağımlılıklarının 11-12 yaşlara kadar düştüğünü görüyoruz ve buna çok üzülüyoruz. Buradaki asıl amacımız bu gençlerimiz sokaklardan kurtarmak Fuhuş gibi madde bağımlılık gibi alışkanlıklardan uzak tutmak bizim asıl görevimiz olmalı, bunu için mutlaka bu gençlerimizi spor yada sosyal alanlara yönlendirmesek gençlerimiz heba olacaklardır. Bu anlamda Amatör spor kulüplerimize her zaman destek verilmeli çünkü amatör spor kulüplerimiz bir sosyal projedir. Ben bunu gecen hafta Ankara yapılan Federasyon toplantısında dile getirmiştim”

Kulüpler kapanırsa gençler yine sokaklara dönecek!

Amatör spor kulüplerinin öz kaynaklarıyla nereye kadar devam edeceklerinin belirsiz olduğunun altını çizen ASKF Başkanı Dayan, “Amatör Spor kulüplerimizin Başkanları olsun, Yönetmeni olsun, Antrenörleri olsun, kendi öz kaynaklarıyla, Maddi anlamda kendileri ihtiyaçları karşılıyorlar Sosyal proje kapsamında yararlanamayan bu gençlerimiz nereye kadar kendi öz kaynaklarıyla götürebilecekler. Bu Amatör kulüplerimize maddi ve Ayni yardım destekleri olmayınca kapanma durumlarına gelecekler.

Peki? Kapanırsa bu gençlerimiz nereye gidecekler. Ancak Sosyal projeler kapsamında bu gençlerimizi ancak iki unsur kurtarabilir. Birincisi merkezi yönetimler ikinci ise Yerel yönetimler destek vermeliler. Bu kulüplerimiz Merkezi ve Yerel yönetimlerin yapmadıkları için kendi öz kaynaklarını kullanarak yapmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.