VİDEO - Bağlardaki hasarlı binalar ölüme davetiye çıkarıyor

VİDEO - Bağlardaki hasarlı binalar ölüme davetiye çıkarıyor
6 Şubat depremlerinden etkilenen Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bazı hasarlı binaların yıkımı gerçekleştirilirken, yıkılmayı bekleyen hasarlı binalar, esnafı ve çevre sakinlerini korkutuyor.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

Mahsum Rençber/ Kamera

TİGRİS HABER - Maraş Merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da birçok bina hasar gördü. Kentte ki hasarlı binaların yıkımı sürerken, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen, vatandaşların mağduriyetleri çığ gibi büyüyor. Depremde en çok hasar alan ilçelerden biride Bağlar oldu. Adeta hayalet şehir olan ilçede ışıklandırma, elektrik, internet ve ulaşım sorunları yaşanıyor. Yıkılan binaların molozları olduğu yerde hala duruyorken, yıkılmayı bekleyen hasarlı binalar ise tehlike saçmaya devam ediyor.

agir-hasarli-bibnalar-5.jpegBağlar Şeyh Şamil Mahallesi Emek Caddesi üzerindeki esnaflar, yolun iki tarafında hasarlı binaların olduğunu ve hiç bir önlem alınmadığı için tedirgin olduklarını ifade ediyor. Aylar geçmesine rağmen, sorunların hala devam ettiğini, sabit internet ve elektrik faturaları konusunda da sıkıntı çektiklerini söyleyen vatandaşlar, “Sağlıklı internet ve elektrik kullanımı söz konusu değil. O nedenle faturalarımızda düzenli değil. Şirketler, küçük rakamları daha sonra tek fatura olarak göndereceklerini bildirdiler. Bakalım ne olacak” şeklinde konuştular.

'Nasıl dayanacağımızı bilmiyorum'

Esnaf Şehmus Solulu, depremde hasar gören binaların hala yıkılmadığını ve tehlike saçtığını ifade ederek, depremin ardından dükkânına satmak için malzeme getirmediğini, seyyar satışlarla günü geçirdiğini ifade etti. Solulu, "İnsanlar Sokak aralarından geçerken başıma bir şey düşer mi korkusu içinde. Her an ölümle yüz yüzeyiz. Etrafımızda her an yıkılacak çok sayıda bina var.

agir-hasarli-bibnalar-4.jpeg

Belediyeye söylediğimizde Çevre ve Şehirciliğe yönlendiriyor, orası Valilik diyor. Bu durumda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkililerden bu duruma el atmalarını bekliyoruz. Gece burada madde bağımlıları da var. Çocuğunu kimse akşam ekmek almaya bile gönderemiyor. Biran önce yıksınlar artık eziyet çektirmesinler" dedi.

'5 aydır bize fatura göndermiyorlar'

Vatandaşlardan Aziz Aydın ise, 3 aydır sabit internetlerinin olmadığını ve elektrik şirketinin 5 aydır kendilerine fatura göndermediğini dile getirerek, şunları söyledi;

agir-hasarli-bibnalar-3.jpeg" 3 aydır internetimiz yok. Elektrik şirketi 5 aydır bize fatura göndermiyor. Dün gelen ekipler ise faturaları toplu olarak tek seferde göndereceklerini söylediler. Ben tek seferde nasıl ödeme yapacağım ki? Biz zaten kiramızı, masrafımızı zorlukla çıkarıyoruz. Hasarlı binalar hala yıkılmadı. Hasarlı binaların hemen yıkılmasını talep ediyoruz"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.