VİDEO - Bayram öncesi gençlere 4 saatlik izin

VİDEO - Bayram öncesi gençlere 4 saatlik izin
Pandemi tedbirleri kapsamında evde kalan gençler bayram öncesi 4 saatliğine dışarı çıktı.

Hava sıcaklığının bunaltıcı etkisine rağmen sokağa çıkan gençlerin kimi AVM’lerde bayram alışverişi yaparken, kim si ise parklarda ve yeşil alanlarda gölgelik altında arkadaşlarıyla sohbet etti. Diyarbakır sıcağında öğle vakti dışarı çıkmanın zorluklarından yakınan kimi gençler ise izin saatlerinin akşam serinliğinde verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

3-004.png

Koronavirüs pandemsine karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 15-20 yaş arası çocuklar ve gençler bugün 11:00 – 15:00 saatleri arasında sokağa çıktı.

Diyarbakır’da havanın en sıcak olduğu saatlerde getirilen sokağa çıkma izninde gençler bir yandan açık havaya çıkmanın sevincini yaşarken bir yandan da hava sıcaklığından şikayet etti.

2-006.png

Bayram öncesi 4 saatlik sokağa çıkma iznini değerlendiren gençlerden bazıları AVM’lerde bayram alışverişine çıkarken, kimi gençler ise parklarda ve yeşil alanlarda arkadaşlarıyla vakit geçirdi.

Gölgelik alanları tercih eden gençlerin bir kısmı AVM’lere gitmeyi riskli görürken, birçok genç ise maskesini takarak AVM’de bayram alışverişi yaptı.

Çocukları ile bayram alışverişine gelen kimi aileler ise yaş kısıtlamasından dolayı çocuklarını AVM kapısında bırakarak bayramlık almak için içeri girdi. Anne babalarını AVM kapısı önünde bekleyen çocuklar, bayram hediyesi için sıcak havaya katlanmak zorunda kaldı.

4-003.png

Diyarbakır’da artan hava sıcaklıkları öğle saatlerinde etkisini iyice arttırırken, bunaltıcı sıcakta 4 saatlik izinden yararlanan gençler, izinlerin akşam saatlerine doğru ayarlanması talebini dile getirdi.

Evdeki zamanlarını internet başında ve uyuyarak geçirdiklerini söyleyen gençler evlerdeki kalabalık nüfustan kaynaklı istedikleri çalışma ortamını bulamadıklarından yakındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.