VİDEO - Belediye yeşil alana taziye evi izini verdi, vatandaş tepki gösterdi

VİDEO - Belediye yeşil alana taziye evi izini verdi, vatandaş tepki gösterdi
Diyarbakır’daki Kayapınar Belediyesi, planda yeşil alan olan bölgeye, taziye evi izni verdi. Yeşil alanda taziye evinin temeli için çalışma yapan keçeyi engelleyen site sakinleri, araziye çocuk parkının yapılmasını istediler.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’daki Kayapınar Belediyesi, planda yeşil alan olan bölgeye, taziye evi izni verdi. Yeşil alanda taziye evinin temeli için çalışma yapan keçeyi engelleyen site sakinleri, araziye çocuk parkının yapılmasını istediler.

Diyarbakır'a bağlı kayyum Arif Karaman tarafından yönetilen Kayapınar Belediyesi imar planında yeşil alan olarak tahsis edilen bölgeye taziye evi yapılması izni verdi. Çevredeki sitelerin yıllardır yeşil alana dönüştürülmesini bekledikleri bölgeye dün sabah itibariyle kepçe ve kamyonlar girdi. Taziye evinin yapımı için çalışmalar başladı. Arazi planında yeşil alan olan bölgede taziye evinin yapılmasına tepki gösteren site sakinleri Kayapınar Belediyesi yetkilileri ile görüştü. Site sakinleri sabah saatlerinden itibaren kepçelerin çalışmasını engellemek için, inşaat alanında beklemeye başladı.

Gerekli her yere başvuru yapacağız

Taziye evi yapılacak olana bölgenin yeşil saha alanı olduğunu belirten site sakinlerinde Veysel Akça, “Bizlere bu alanda çocuk parkı yapılacağı ifade edilmişti. Bu arazinin sahibi bu araziyi belediyeye çocuk parkı olarak verdiklerini söyledi. Biz buraya yaşanacak gürültü kirliliğinden dolayı bu alanda taziye evinin yapılmasını istemiyoruz. Belediyeye gidip araştırdık, bu arazide taziye evi yapmak isteyenlerin elerinde kesinlikle yasal bir belge yoktur. Biz gerekli her yere başvuru yapacağız” dedi.

Bu çalışmanın yasal bir dayanağı yoktur

Taziye yeri yapılacak alanda 6 yıldır çocuk parkı yapılmasını için belediyeye başvuru yaptıklarını söyleyen Puşen Kaya, “ Bir türlü taleplerimiz yerine getirilmedi. Bu çalışma hiçbir yasal dayanağı yoktur. Bu bölge imar çalışmasına park alanı olarak görülüyor. Hiçbir şekilde bu alana otopark ve taziye evi yapılmasını istemiyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.