VİDEO - 'Belediyeleri alıp, halkın hizmetine sunacağız’

VİDEO - 'Belediyeleri alıp, halkın hizmetine sunacağız’
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Diyarbakır İl Örgütü, yerel seçim için yapılacak başvurulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Serhat Özdemir/ Haber

Mahsum Rençber/ Kamera

TİGRİS HABER - 31 Mart 2024'te yapılacak Yerel Seçimler için aday adaylık başvurularının başlamasına ilişkin HEDEP Diyarbakır İl Örgütü açıklama yaptı. Açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanları da katıldı. Yapılan açıklamada seçimlerde alınan Belediyelerin kayyıma verilmemesi için politikalar belirleneceği ve halkında buna sahip çıkacağına değinildi.

'Yolsuzluklar giderek arttı'

HEDEP Diyarbakır il Eşbaşkanı Abbas Şahin, tarihi süreçlerden geçildiğini ve Kayyımların elinde olan belediyeleri halkın hizmetine sunacaklarını ifade ederek, "Kayyım uygulaması topluma haksızlık, hukuksuzluk dışında bir şey getirdi. Halka ait olan her şey satılmaya, yandaşlara peşkeş çekilmeye başlandı. Kürt halkının politik duruşu bir gün dahi olsa bu belediyeleri alacağını söyledi ve ilk seçimde aldı. Valilikler eliyle önce büyükşehir belediyelerine, sonra kaymakamlıklarca ilçe ve belde belediyelerine kayyımların atandı, var olan sistemdeki yolsuzluklar diz boyu oldu. Kayyımlar tarafından gasp edilen belediyeleri halkın desteği ile alıp tekrar halkın hizmetine sunacağız" dedi.

'Adaylık başvuruları başladı'

Bugünden itibaren aday adaylık başvurularının Diyarbakır ’da alınmaya başlandığını söyleyen Şahin, aday belirleme sonrası seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Ayrıca, başvuru sürelerinin 8 Aralık’a kadar süreceğini söyleyen Şahin, son olarak şunları kaydetti; “27 Kasım ve 9 Aralık sürecinde ön görüşmeler gerçekleşecek. Bütün halkımız kendisini sürece katabilecek şekilde hazırlanmalıdır."

Ns

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.