VİDEO - Berberler Pazar günleri için uygulanacak tatili değerlendirdi

VİDEO - Berberler Pazar günleri için uygulanacak tatili değerlendirdi
Berberler, kuaförler ve güzellik salonları için aynı gün haftalık tatil uygulaması 1 Ocak'ta başlıyor.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Berberler, kuaförler ve güzellik salonları için aynı gün haftalık tatil uygulaması 1 Ocak'ta başlıyor. Haftanın bir günü uygulanacak tatil kararı ile ilgili konuştuğumuz berber esnafının bazıları kararı olumlu görürken, bazı berber esnafı ise hafta içi artacak iş yoğunluğundan dolayı kararı eleştirdi.

Bir süredir gündemde olan berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günleri tamamen kapalı olması ve çalışanlarının tatil yapması kararı yeni yılla birlikte uygulanmaya başlıyor. Pazar günleri berberler, kuaför ve güzellik salonları ülke genelinde kapalı olacak, çalışanlar izin yapacak. Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu tarafından alınan ve Türkiye genelinde uygulanacak tatil kararı 1 Ocak'ta itibaren geçerli olacak.

Tigris Haber olarak 1 Ocak’ta başlayacak olan berberler, kuaförler ve güzellik salonları için aynı gün haftalık tatil uygulamasına ilişkin berber esnafıyla görüştük, fikirlerini aldık.

Berber esnafı ne dedi?

Ekonomik kaybımız artacak

14 yıla yakındır berber esnafı olan İdris Ulaş, Pazar günü tatil uygulamasının işleri aksatma açısından iyi olmayacağını söyledi. Ulaş, berber esnafı olarak yaşayacakları sorunlarla ilgili şunları söyledi: “Pazar günleri genel itibariyle müşterilerimizin büyük çoğunluğu memur ve öğrencilerden oluşuyor. Bugün nereye giderseniz gidin Pazar günleri berberlerin en çok iş yaptığı gün oluyor. Pazar günü tatili bizim hem müşteri kaybımıza hem de ekonomik kaybımıza neden olacaktır. Pazar günü tatili bu ekonomik krizde bizleri gerçekten mağdur edecektir. Mağdur olmamamız için tatilin Pazar günü yerine hafta içine alınmalıdır.”

Hem biz hem de müşterilerimiz mağdur olacak

Ferhat Kartal da berberler, kuaförler ve güzellik salonları için Pazar günleri uygulanacak olan tatili istemeyen berber esnafından. Uygulanacak olan tatilin Pazar günü yerine hafta içine alınması gerektiğini ifade eden Kartal, “Pazar günleri yaşadığımız yoğunluk kararla beraber Cuma ve Cumartesi günlerine etki edecek. Bu durum bizim daha çok çalışmamıza neden olacaktır. Sadece bizler değil bize gelen müşteriler bile bu durumdan etkilenecektir” dedi.

Bizim de hafta sonu tatil yapma hakkımız var

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde 26 yıldır berberlik yapan Murat Karlı, Pazar günleri uygulanacak olan tatilin kendileri için iyi olacağını söyledi. Karlı, “Hafta sonu kapalı olması bizler için daha uygun olacak çünkü hafta sonu kapalı olması ailemizle daha çok vakit geçirmemizi sağlayacaktır. Bizimde hafta sonu dinlemeye ve tatil yapmaya hakkımız var. Bence uygulanacak karar bizler için daha çok güzel olacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.