VİDEO -Beş adımda bahar aylarında beslenme

VİDEO -Beş adımda bahar aylarında beslenme
VİDEO - Beslenme uzmanı Merve Sonay Yalçın, bahar aylarında vücutta oluşan kırgınlıklara ilişkin bir beslenme programı hazırladı.

Tigris Haber - Bahar aylarında beslenmeyi 5 adımda sıralayan Diyetisyen Yalçın, güne dengeli bir kahvaltı ile başlamayı, öğle yemeğinde sebze tüketimini, meyve tüketiminin arttırılmasını, spor yapmayı ve yeterli su tüketimini önerdi. Diyetisyen Yalçın, vücuttaki toksinler atmak için de Bahar meyveleri ve baharatları karıştırarak hazırladığı detoks sularının tüketilmesi önerisinde bulundu.

img_9284.jpg

Özel Bağlar Hastanesi Beslenme uzmanı Merve Sonay Yalçın, bahar aylarında vücudumuzda oluşan halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları, uyku isteği, hafıza kaybı, mutsuzluk, stres gibi şikâyetlerin atlatılmasına yönelik bir diyet programı hazırladı.

Bahar ayında vücudumuzda görülen değişikliklere ilişkin  “5 adımda bahar aylarında beslenme”  başlığı altında hazırladığı diyet programının ayrıntılarını Tigris Habere değerlendiren Yalçın, Bahar aylarının meyvelerini baharatlarla karıştırarak detoks suları tarifi verdi.

Bahar ayında vücudumuzda görülen değişikliklere değinen Beslenme Uzmanı Yalçın, "Kışın ayının soğuk günlerinden sonra havalarında ısınmaya başlamasıyla birçok kişide halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları, uyku isteği, hafıza kaybı, mutsuzluk, stres gibi ortak şikâyetler gözlenir. Bu gibi şikâyetlerden kurtulabilmek için beslenme çok önemlidir. Yediklerimizle bu yorgunluktan kurtulabiliriz” dedi.

Diyetisyen Yalçın, “5 adımda bahar aylarında beslenme”  programını adım adım şöyle sıraladı:

İlk adım

Güne besin gruplarının dengeli dağıldığı bir kahvaltıyla başlamaktır. Yani yumurta, yeşillik, zeytin, peynir ve tam buğday ekmeğinden oluşan bir kahvaltı olmalıdır.

Ayrıca kesinlikle bu kahvaltı içinde hamur işi ve kızartma bulunmamalıdır.

İkinci adım

Günümüzün bir öğününü sebze yemeklerinde oluşmasını sağlamaktır. Sebzeler hem varsa fazla kilolarınızın azalmasını sağlar hem de sizi bahar yorgunluğundan korur. Genel olarak sebze yemeklerini akşam yemeklerinde bulundurun ki daha hafif bir beslenme ile günü kapatabilesiniz.

Üçüncü adım

Meyve tüketimlerinizi arttırın. Bu şekilde enerjinizin artmasına ve bağırsak problemlerinden korunmuş olursunuz.

Bahar aylarının meyvelerini baharatlarla karıştırarak detoks suları yapın. Bu sular sayesinde iştah azalması ve vücuttaki toksinlerden arınmış olursunuz.

Bu detokslara örnek verecek olursak eğer

1. ) Zencefilli detoks

Yarım demet maydanoz

1 adet elma

1 adet limon

1 çay kaşığı toz zencefil ya da 1-2 dilim taze zencefil

3 adet karanfil

1 tutam tarçın

1,5 litre suyun içinde tüm malzemeleri kaynatıp süzün. Soğuk veya sıcak tüketebilirsiniz.

 

2.) Arındırıcı detoks

4 dal maydanoz

3 dal taze nane

½ çubuk tarçın

2 dilim limon

Malzemeleri 1 litre ılık suda geceden bekletin ve gün içinde 1 litre suyu tüketin.

 

Bu detoksları yaparken ve uygularken sağlık açısından bir problem olmaması adına mutlaka beslenme uzmanınıza danışarak tüketin.

 

Dördüncü adım

Fiziksel aktivite sıklığınızı bahar aylarında arttırmaya özen gösterin. En iyi fiziksel aktivite yürüyüştür. Hem enerjiniz yükselir hem de kilo vermenizi sağlar.

 

Beşinci adım

Beşinci ve son adımımız ise beslenmenin temelini oluşturan su tüketimi olacaktır.  Kadın ve erkekte değişecek şekilde günlük su tüketimi 2-4 litre arası değişmektedir. Mutlaka sizin için olması gereken ihtiyaç miktarını bilin ve su tüketimini asla ihmal etmeyin.

Ali Abbas Yılmaz / Özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.