VİDEO - BES üyeleri ödenmeyen ikramiyelerini istedi

VİDEO - BES üyeleri ödenmeyen ikramiyelerini istedi
Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, mahkeme kararına rağmen 2012'den beri ödenmeyen ikramiye, ek ödemelerinin ödenmesini, sosyal güvenlik tazminat hakkının kendilerine de tanınmasını istedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Emeklikte Yaşa Takılanlara emeklilik hakkının tanınmasıyla iş yükleri artan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının yeniden gündeme gelmesi nedeniyle bu alanda örgütlenen BES tarafından özlük haklarının iyileştirilmesi istemiyle eylem kararı aldı. Türkiye genelinde, her perşembe günü şube ve temsilciliklerinin bulunduğu illerde SGK önünde açıklama yapma kararı alan BES Genel Merkez Yönetimi'nin kararı doğrultusunda BES Diyarbakır Şubesi, ikinci açıklamalarını gerçekleştirdi. Diyarbakır Merkez Sur SGK Sur İlçe Müdürlüğü önünde bir araya gelen BES üyeleri adına açıklama yapan BES SGK İş Yeri Temsilcisi Deniz Güneş, Emeklilikte Yaşa Takılanların, kendilerine emeklilik hakkı tanınması için yasal düzenleme yapılması talebiyle yıllarca onlarca miting ve benzeri eylemler gerçekleştirdiğini hatırlatarak, siyasi parti ve sendikalarının da desteğiyle hükümetin Emeklilikte Yaşa Takılanlara emekli olması için yasal düzenleme yaptığını hatırlattı.

'Artan iş yükümüzle büyük sıkıntılar yaşamaktayız'

Yapılan yasal düzenleme nedeniyle milyonlarca insana emeklilik yolunun açıldığını, yasal düzenlemeden yararlanarak emeklilik işlemlerinin başlatılmasının da SGK personelinin iş yükünü 2-3 kat arttırdığını ifade eden Güneş, "Biz SGK emekçileri olarak artan bu iş yükümüz ile büyük sıkıntılar yaşamaktayız." dedi.

'SGK açlık sınırındaki ücretle 85 milyona hizmet veriyoruz'

SGK çalışanlarının açlık sınırında bir ücretle çalıştığını dile getiren Güneş, "Tamamımız üniversite mezunu olarak yıllarca KPSS’ye hazırlanıp yüksek puanlarla atanan biz SGK Emekçileri açlık sınırındaki bir ücretle 85 milyon vatandaşa hizmet vermekteyiz. Büro emekçilerinin onurlu sesi Büro Emekçileri Sendikası olarak SGK emekçilerinin sesiyiz ve yanındayız." ifadelerini kullandı.

2012'den beri ödenmeyen ikramiyelerin ödenmesini istedi

Özlük haklarının iyileştirilmesini talep ettiklerine işaret eden Güneş, taleplerini şöyle sıraladı:

"Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100’er puan eklenmesini istiyoruz. Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK Emekçilerine de 3600 ek gösterge istiyoruz. Hazine Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz. Ücretsiz yol ve yemek hizmeti istiyoruz."

Taleplerinin hakları olduğunu söyleyen Güneş, hakları olanı alana kadar her Perşembe SGK müdürlükleri önünde başlattıkları eylemlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.