VİDEO - Bina görevlisi siyasete atıldı, YSP’den aday adayı oldu

VİDEO - Bina görevlisi siyasete atıldı, YSP’den aday adayı oldu
‘Halkımızın içindeyim ve halkımızın sorunlarını iyi biliyorum’ diyerek yola çıkan bina görevlisi Abdurrezak Memiş, Yeşil Sol Parti’den aday adaylık başvurusunu yaptı. Şimdi partisinin onu aday olarak göstermesini bekliyor.

Norşin Öncel-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - 14 Mayıs genel seçimleri için aday adayı başvuruları tamamlandı. Partilerin aday listelerini 9 Nisan tarihinde YSK’ya teslim etmesi bekleniyor. Diyarbakır’da Yeşil Sol Parti’den aday adayı olan, 162 kişiden biri de bina görevlisi Abdurrezak Memiş. Yeşil Sol Parti’nin ezilenlerin ve halkın partisi olduğu için ezilen adaylara da yer vermesi gerektiğini söyleyen Memiş, “Benim tahsilim iyi olmayabilir, meclis kürsüsünde iyi rol ve edebiyat yapamayabilirim. Ama halkımı iyi bir şekilde savunacağımı düşünüyorum” diyor.

Memiş, Tigris Haber’in sorularını yanıtladı.

bina-gorevliliginden-siyasete-1.jpg

-Kendinizden bahseder misiniz?

36 yaşındayım 3 çocuk babasıyım. Eğil ilçesine bağlı Bahşiler köyünde doğdum son 12 senedir de Diyarbakır merkezde yaşıyorum. Bina görevlisi olarak çalışıyorum, halkımızın içindeyim ve halkımızın sorunlarını iyi biliyorum. Bundan dolayı bende Yeşil Sol Parti’ den Diyarbakır Milletvekili için aday adaylığa başvuru yaptım.

-Aday olmaya nasıl karar verdiniz, ailenizde siyasetle ilgilenen başka kimse var mı?

Ailemde şu an hiç kimse siyasetle ilgilenmiyor. Ben 2018’de yapılan yerel seçimlerde HDP’den Bağlar Belediyesi meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusu yapmıştım. O süreçte partimiz bu başvuruyu değerlendirmedi. Şimdi ise milletvekilliği için aday başvurusunda bulundum. Partimiz bizi değerlendirirse iyi şeyler yapacağıma inanıyorum.

bina-gorevliliginden-siyasete-3.jpg

-Neden Yeşil Sol Parti?

Yeşil Sol Parti’den aday olmamın sebebi bu parti bizim irademizdir ve irademizin dışına çıkmak istemiyoruz. Bu parti ezilenlerin ve halkın partisi olduğu için ezilen adaylara da yer vermesi gerektiğini düşünüyorum. Halkın içinden birisi de Meclis’te halkını temsil etmesini istiyorum. Şu an gördüğümüz gibi aşiret ağaları, ünlü iş insanları, sinemacılar, gazeteciler, avukatlar ve bürokratlar milletvekilliği için başvuru yapıyor. Benim tahsilim iyi olmayabilir, meclis kürsüsünde iyi rol ve edebiyat yapmayabilirim. Ama halkımı iyi bir şekilde savunacağımı düşünüyorum. Ben hep sürprizleri severim ve seçimlerde sürpriz isim olarak çıkacağımı düşünüyorum

-Türkiye ve Diyarbakır’da öncelikli çözülmesi gerek sorunlar nelerdir, çözüm yöntemleri nasıl olmalı?

Türkiye’de başlıca sorunlardan önemlisi ekonomidir. Şu an halkın yüzde 60 ila 70’i yoksul kesimidir. Bölgesel olarak da Kürt sorunu var, bu sorunun çözülmesi lazım. Diyarbakır’ın ekonomik sorunları var, işsizlik çok yüksek, üretim sahaları yeteriz. Seçilirsem bu sorunların çözülmesi için çalışacağım. Özellikle kırsal kesimlerde ulaşım sorunları var, işsizlik sorunları var. Kırsal kesimlerde yaşayan insanlar gerçekten iş bulmakta zorlanıyor. Çiftçilikle uğraşıyorlar ama verim alamıyorlar, tarım sigortaları yok. 90’lı yılarda Sümer Fabrikalarının kırsal kesimler için sağladığı projeler vardı, bu projelerin yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Halk kendi içinden, kendi sorunlarını bilen, sorunları dile getiren adayları seçmelerini istiyorum. Ben halkın sesi olduğumu ve her kesimden yurttaşın oyunu alacağımı düşünüyorum.

bina-gorevliliginden-siyasete-4.jpg

-Son olarak eklemek istedikleriniz..

Biz temizlik görevlileri yıllarca ezildik. Yıllarca zengin kesimlerin hizmetini yaptık. Onların çocukları bizim çocuklarla dahi arkadaşlık etmedi, hep bizi dışladılar ve farklı gözle bize baktılar. Genelde bodrum katlarında, rutubetli dairelerde oturduk. Ne gece mesaiyim belli ne de saatimiz belli. İstedikleri zaman bizi çağırıp iş yaptıra biliyorlar. Günde bir kişinin 5 ila 6 kere markete gidip siparişini getirdiğimi hatırlıyorum. Bu kadar uğraşa rağmen hakaret işittiğimiz zamlar dahi oluyor. Bu sorunları da dile getirmek istiyorum.

Eğer milletvekili olarak meclise girersem, meclis lokantasında yemek yemeyeceğim. Ben orada ucuza yemek yerken benim halkım burada o parayla o yemeği yiyemeyecek. Ben halkın içinden geldiğim için halkın yiyemediği yemeği kesinlikle yemeyeceğim. Ezilen halkın sesi olduğumu ispatlamam lazım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.