VİDEO - Buldan, Bakan’a seslendi: Hukuksuzlukları görün, tedbir alın

VİDEO - Buldan, Bakan’a seslendi: Hukuksuzlukları görün, tedbir alın
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır’dan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslendi. Buldan, “Yeni geldiğiniz görevinizin başına, oradaki insanlarla iletişim içerisinde olun, oradaki haksızlıkları ve hukuksuzlukları görün ve buna göre tedbir alın” dedi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Nöbete, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da destek verdi. Adli Tıp Kurumu önündeki açıklamaya katılan Pervin Buldan, nöbetin 6 aydır devam ettiğini söyledi. Adalet Nöbeti’nin Van, İstanbul, İzmir ve Urfa’da devam ettiğini hatırlatan Buldan, “Annelerin yüreğindeki sesi, annelerimizin çığlığını duymak, en büyük görev ve sorumluluğumuzdur” dedi.

buldan-tigris1.jpg‘Bin 600 hasta tutuklu var’ 

Cezaevlerindeki hak ihlallerine dikkat çeken Buldan, bazı tutukluların yaşamını yitirdiğini belirterek, “Bu yaşanan ölümler elbette ki cezaevlerinin idaresiyle ve onların emirleriyle değil, cezaevlerinde yaşanan ölümlerden bu ülkeyi yönetenlerin elbette bilgisi ve haberi var. Hasta olan tutuklu arkadaşlığımızın, tahliyelerinin gerçekleşmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Bugün bin 600 kişinin hasta tutuklu olduğu cezaevlerinde, her an ölümlerin yaşanacağını bilmelerine rağmen bu insanların dışarıda tedavi edilmesine izin verilmiyor. Hasta tutuklular, son aşamaya geldikten sonra, son günlerini belki hastanelerde yaşamını yitirerek tamamlıyorlar.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenen Pervin Buldan, “Yeni geldiğiniz görevinizin başına, oradaki insanlarla iletişim içerisinde olun, oradaki haksızlıkları ve hukuksuzlukları görün ve buna göre tedbir alın” dedi.

Açıklama sloganlarla son buldu.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.