VİDEO-Büyükşehir’in memur alımı seçim sonrasına kaldı!

VİDEO-Büyükşehir’in memur alımı seçim sonrasına kaldı!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin memur alımı seçim sonrasına kaldı.

BERÇEM KARTAL/özel

Tigris Haber-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık iki ay önce 387 memurun işe alınacağını duyurdu. Yapılan duyuruların ardından Türkiye geneli yaklaşık 35 bin kişi başvuruda bulundu. Süre dolmasına rağmen sonuçların açıklanmaması merak konusu oldu. Konuyla ilgili görüştüğümüz Belediye yetkilileri, alımların seçim sonrasına kaldığını bildirdi.

20 gündür sonuçlar açıklanmıyor

Binlerce memur olmak isteyen aday Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurularını gerçekleştirdi. 15 günlük süre zarfında 387 kişilik memur alımına yaklaşık 35 bin kişi başvurdu. Başvurucular heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Şimdi ise gözler personel alımı ile ilgili yapılacak açıklamalara çevrildi. En son yayımlanan başvuru kılavuzuna göre başvuru sonuçları 10 Mart 2019 tarihinde açıklanacaktı ancak adaylar yaklaşık 20 gündür sonuçların açıklanmasını bekliyorlar.

Seçim sonrasına kaldı

Gazetemize konuşan Büyükşehir Belediyesi kaynakları, memur alımları ile ilgili bir gelişmenin olmadığını iletti. Kaynak, personel alımlarının seçim sonrasına kaldığını dile getirdi. Muhabirimizin, ‘Memur alımları iptal mi edildi’ sorusuna ise, “Elimizde bu yönlü bir bilgi yok. Büyük bir ihtimalle alımlar seçim sonrası olacak” yanıtı verdi.

personel3.jpg

Öte yandan 2019 yılı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi memur alımı için detaylı bilgiler şöyle,

Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre başvuru sonuçları 10 Mart 2019 tarihinde açıklanacaktı ancak adaylar 12 gündür sonuçların açıklanmasını bekliyorlar.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı 7-10 Mart 2019 tarihleri arasında belediye tarafından internet adresinden duyurulacak.

T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü sınava çağrılacaktır.

Başvuruları kabul edilip sınava çağrılan adaylar, kimlik bilgileri ile sınav yeri ve tarihinin bulunduğu "Sınav Giriş Belgesine" www.diyarbakir.bel.tr adresinden ulaşabilecekler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden henüz bir duyuru paylaşılmadı. Detaylara ulaşıldığı an haberimizin içerisi güncellenecektir.

 Sınav Konuları:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konuları ile kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesini kapsar.

İtfaiye eri sınavı; sözlü ve uygulamalı olmak üzere iki bölüm halinde yapılacaktır.

Uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılır.

Alım yapılacak branşlar?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Zabıta Memuru, Belediye Trafik Memuru, İtfaiye Eri, Bilet Satış Memuru, Çocuk Eğitimcisi, Fotoğrafçı, Kameraman, Muhasebeci, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Temizlik Hizmetlisi, Mühendis, Sosyolog, Şoför, Evlendirme Memuru, Psikolog ve Tekniker gibi farklı branşlarda, çeşitli lisans ve ön lisans programları ile lise mezunu vatandaşlar arasında memur alımı yapacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Yönetmeliği, Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.

SINAV DEĞERLENDİRME – SONUÇLARA İTİRAZ:

Zabıta memuru ve diğer memur unvanları sınavında değerlendirme;

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konularında 15’er puan, kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesinde ise 40 puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sınavda başarılı sayılmak için sınav kurulu üyelerince verilen puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Adayların atamaya esas başarı puanı; belediye tarafından yapılan sözlü sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenecek ve belediyenin internet adresinde ilan edilecektir.

personel-(2).jpg

İtfaiye eri sınavında değerlendirme;

Sözlü sınav, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konularında 25’er puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir.

Uygulamalı sınav, 100 tam puan üzerinden yapılır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir.

Sınavda değerlendirme; sınavın sözlü bölümünün %40’ı, uygulamalı bölümünün %60’ı alınarak sınav puanı hesaplanır ve sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sınavda başarılı sayılmak için en az 60 puan alınması şarttır.

Adayların atamaya esas başarı puanı, belediye tarafından yapılan sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenir ve belediyenin internet adresinde ilan edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.