VİDEO - Çermik-Siverek arasında 35 kilometrelik yol yarım kaldı

VİDEO - Çermik-Siverek arasında 35 kilometrelik yol yarım kaldı
Çermik-Siverek bağlantı yolu olan ve yaklaşık 30 köyün grup yolunun geçtiği 35 kilometrelik yol yaklaşık 1 yıl önce düzeltilmek için kazıldıktan sonra yarım bırakıldı.

Mahsum KARA/Mahsum RENÇBER

TİGRİS HABER - Çermik-Siverek bağlantı yolu olan ve yaklaşık 30 köyün grup yolunun geçtiği 35 kilometrelik yol yaklaşık 1 yıl önce düzeltilmek için kazıldıktan sonra yarım bırakıldı. Yarım bırakılan yol, trafik kazalarına resmen davetiye çıkarıyor. Bir yıldır sayısız kazaların yaşandığı güzergahta yolcu taşıyan araç şoförleri, can kaybı yaşanmadan yolun bir an önce yapılmasını istiyor.

Diyarbakır Çermik-Siverek bağlantı yolu olan ve yaklaşık 30 köyün grup yolunun geçtiği 35 kilometrelik yol yaklaşık 1 yıl önce düzeltilmek için kazıldı. Ancak mıcır döküldükten sonra yol kendi kaderine terk edildi. Bu yolda, kayma ve direksiyon hâkimiyetinin kaybedilmesi nedeniyle haftada 3-4 kaza meydana geliyor. Ayrıca normalde 2 yılda bir lastik değiştiren sürücüler, yolun bozuk olmasından kaynaklı 2 ayda bir lastik değiştirdiklerini ifade ediyorlar.

Tek çare yol yapımının bitmesi

Yarım kalan yol çalışmasından dolayı geçen haftalarda yolda kaza geçiren TIR şoförü Süleyman Kılıç, “Hemen hemen her gün tekerleklerimiz patlıyor. Mağduruz, bu yol güzergahında bulunan köy muhtarları lütfen yardımcı olsunlar. Bu sorunu çözsünler, yol yapılmazsa her gün kaza olmaya devam edecek. Artık her ay teker değiştirmekten çok yorulduk. Sadece bir ay içinde aracıma 200 bin TL masraf yapmışım” dedi.

Sorunun çözülmesi için ölmemiz mi gerekiyor?

Kaza korkusu nedeniyle nakliyat işleri yapamadıklarını ifadede eden kamyon şoförü Şehmuz Çeklik, “Yolun kötü olmasında dolayı geçen hafta kaza yaptım. Bu durumu her yerde dile getirdik, ama sesimizi duyan olmadı. Kimse gelip bize yardımcı olmuyor. Artık iş bile yapamıyoruz. Mağdur olan binlerce insan var. Bu sorunun çözülmesi için ölmemiz mi gerekiyor. Lütfen bunun bir önlemini alsınlar. Maddi olarak uğradığımız zararın haddi karşılığı yok, araçlarımız sanayiden çıkamıyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.