VİDEO - Ceylan-Karavil AVM’deki kitap mezadına ilgi büyük

VİDEO - Ceylan-Karavil AVM’deki kitap mezadına ilgi büyük
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire’sinin her ay gerçekleştirdiği “Kitap Mezadı’nın beşincisi Ceylan Karavil Park AVM’de gerçekleşti. Vatandaşlar kitap mezadına yoğun ilgi gösterdi.

Haber: Mahsun Rençber

TİGRİS HABER - Farklı aktivitelere ev sahipliği yapan Ceylan Karavil Park AVM’de yapılan kitap mezadı büyük ilgi gördü. Ceylan Karavil Park AVM’nin giriş katında hazırlanan alanda, eski basım kitaplar, kitapseverler ile buluştu. Mezada DBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Çelik de katıldı. Tigris Habere konuşan Çelik, amaçlarının farklı kesimleri kitapla buluşturup, kitabı sevdirmek olduğunu söyledi.

“Amacımız her kesimi kitapla buluşturmak”

Çelik, ayda bir yapılan mezadın haftada bir olarak planladıklarını belirterek, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi olarak biz her ayın son cumartesi günü kitap mezadı düzenliyoruz. Her ay farklı mekânlar da, kitapseverleri bir araya getiriyoruz. Bu ay, ekibimizden bir arkadaş rahatsız olduğu için bu ayın 5’ine almış olduk. Ay içerisinde ikinci bir mezat da Dicle üniversitesinde gerçekleşecek. Kütüphaneler haftası münasebetiyle yapacağız. Biz kitap mezadı ile raflarda kalan kitapları, tekrardan ellerle buluşturmak, okuyucu ile buluşturmak için düzenliyoruz. Kitap mezadı ile hem kitapseverleri bir araya getirmek, hem kitap kültürünü şehrin farklı noktalarına taşımak için, düzenliyoruz. Özellikle farklı mekân vurgusunu yapıyorum. ” dedi.

ceylan-kitap-2-001.jpg

“Mezada İlgi artıyor, hafta da bir olması lazım”

Mezada katılan yazar Ahmet Çakmak da, gün geçtikçe ilginin artığını belirterek, “Burada tabi onlarca çeşitli türlerde kitap var. Ağırlıklı kültür dairesinin eski kütüphanelerden temin ettiği kitaplar var. Artık bugün baskısı olmayan kitaplar. Mezatların özelliği pey üzerine yapılıyor olmasıdır. Ben tabi buna İstanbul gibi değişik şehirlerde çok katıldım. Peyler verilir, en yüksek peyi veren kitabı alır. Bazen o kitabın değerinin çok üstünde olur, bazen de çok altında olur. Artık alanın şansı. Diyarbakır’da ilgi artıyor. Bu tür şeyler çok fazla yapılmadı, yapılması gerekiyor. Ayda bir değil, bana göre her hafta birkaç yerde mezatların yapılması gerekir. İnsanlar okumadıkları kitapları getirip, okuyacakları kitapları götürüyor.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.