VİDEO - Ceylan Karavil Park AVM’de sosyal sorumluluk örneği

VİDEO - Ceylan Karavil Park AVM’de sosyal sorumluluk örneği
Diyarbakır’da Kayapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ceylan Karavil Park AVM’nin katkılarıyla “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” nedeniyle AVM’de stand kurup, vatandaşları bilgilendirmeye başladı.

TİGRİS HABER - 9 Şubat, sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması, tütünün zararları konusunda farkındalık oluşturmak ve tütünün bırakılmasını teşvik etmek için Türkiye’de “Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlanmakta. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok bağımlılık yapan madde olan tütün ürünleri kalp damar, KOAH ve kanser gibi pek çok hastalığın ve erken ölümün sebepleri arasında yer alıyor. Kayapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Ceylan Karavil Park AVM, sigarayı bırakma konusunda dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. AVM’de açılan stantla gelen vatandaşlar sigara konusunda bilgilendiriliyor.

Örnek çalışma

Stand görevlileri Ceylan Karavil Park AVM’ye gelen müşterileri sigarayı bırakma konusunda bilgilendirip broşür dağıtıyor. Stand görevlisi, sağlık personeli Hüseyin Gizlenci, konuya ilişkin Tigris Haber’e bilgi verdi. Gizlenci şöyle konuştu, “9 Şubat sigara bırakma günü nedeniyle vatandaşlarımızı, sigara bırakma konusunda bilgilendirip, broşür dağıtarak ya da sağlık bakanlığının 171 no’lu telefona yönlendirerek ya da bize bağlı bulunan KETEM polikliniklerimize yönlendiriyoruz. İl ve ilçe sağlık müdürlükleriyle Ceylan Karavil’in ortak katkılarıyla projeyi uyguluyoruz.”

sigara-birakma-tigris.jpg

‘Yılda 6 binden fazla kişi ölüyor’

Gizlenci, sigaranın zararlarıyla ilgili şunları söyledi;“Sigaranın içerisinde 4 binden fazla madde vardır. Bunların 250 tanesi zararlı, 50 tanesi de kanserojen yapan madde. Dünya da yılda 6 binden fazla ölüm gerçekleşiyor. Pasif içicilerde bunların içerisinde yer alıyor.” 

‘Sosyal sorumluluk projelerini destekliyoruz’

Ceylan Karavil Park AVM Genel Müdür Yardımcısı Didem Yılmaz Oto, bu tarz sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerini belirterek, “Ceylan Karavil Park açıldığı günden bugüne kadar tüm önemli gün ve haftalarda toplumun bilincini arttırmak farkındalığı gösterebilmek adına ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, sosyal sorumluluk bilinci ve duygusuyla kapılarını bu tür proje ve çalışmalara açmıştır. Bugünden sonrada destek olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

didem-yilmaz-tigris.jpg

Ceylan Karavil Park AVM Genel Müdür Yardımcısı Didem Yılmaz Oto

Türkiye’de 14,5 milyon kişi sigara içiyor

Öte yandan TÜİK Türkiye Sağlık Araştırması verilerine göre 15 yaş ve üzeri sigara kullanan bireylerde günlük sigara tüketimi kişi başı ortalama 17,1 adet ile Yunanistan’ın ardından Türkiye 2. sırada yer almakta. Sigara kullanma oranları ise erkeklerde yüzde 37,3, kadınlarda yüzde 10,7, ortalama olarak ise yüzde 23,8 olarak verilmekte. Türkiye’de toplamda 14,5 milyon kişinin sigara içtiği belirtilen veriler dahilinde Covid-19 ile birlikte bu rakamın yüzde 5 oranında düştüğü sonucuna da ulaşılmıştır. (Tigris Haber)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.