VİDEO- CHP heyetinden Diyarbakır çıkarması

VİDEO- CHP heyetinden Diyarbakır çıkarması
Diyarbakır’da konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kürt sorunu başta olmak üzere, ekonomi ve işsizlik sorunlarını çözeceklerini söyleyerek Diyarbakır kayyumunun heykeller için harcadığı paranın hesabını da soracaklarını ifade etti.

TİGRİS HABER- Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da bulunduğu CHP’li bir heyet Diyarbakır’a çıkarma yaptı.

Diyarbakır’da basınla bir araya gelen CHP heyeti adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, kentte yaşanan işsizlik sorununa değinerek, kayyumun ‘ucube heykeller’ için harcadığı paranın da hesabını soracaklarını söyledi.

“İşsizliğinde hesabını birlikte soracağız”

Kentte 2 gün sürecek temasları sırasında Diyarbakır'daki vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyeceklerini dile getiren Karaca, “Diyarbakırlı hemşehrilerimizle ülkemizin içinde bulunduğu bu kokuşmuş ve çürümüş düzeni Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu düzenden nasıl çıkacağımızı, Diyarbakırlı yurttaşlarımızla sahada paylaşacağız. Diyarbakırlı yurttaşlarımıza, gençlerimize reva görülen bu yaşamı, bu anlayışı, işsizliğinde hesabını birlikte soracağız. Ayrıca Diyarbakır’ı yöneten kayyumdan, Diyarbakırlı gençlerin umudu olan 4, 5 Milyar harcanarak sokaklara kurulan ucube heykel paralarının hesabını da Diyarbakırlılar adına soracağız” dedi.

Kürt sorununa da değinen Karaca, “Kürt sorunu başta olmak üzere tüm sorunları çözerek nasıl hayata geçireceğimizi Diyarbakırlı dostlarımızla yurttaşlarımızla paylaşacağız” dedi.

Hükümetin politikalarını eleştiren Karaca, şöyle konuştu: “Diyarbakırlı gençleri, kadınları, esnafları dinleyeceğiz. Hesap veren bir iktidarı birlikte kurmanın yollarını paylaşacağız. Toplumsal barışın nasıl sağlanacağını Diyarbakırlı yurttaşlarımızla paylaşacağız. Vatandaş evine kuru ekmek götüremezken, her gün sokakta iş ararken, alın teriyle aşını kazanmak için mücadele verirken, 4-5 maaşla sefa sürenler, bir avuç tefeciye milletin alın terini peşkeş çekenlerden, çiftçiye aslan, 750 milyon Dolarlık krediyi ödemeyen yandaşa kedi olanlardan, vatandaşın 128 Milyar Dolarını uçuranlardan kurtulacağımız günler çok yakındır. Bugünleri hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı. 

“Gençler açken saraydakiler 3-5 maaş alıyor”

İktidarın vatandaşları açlığa ve yoksulluğa mahkûm ettiğini söyleyen Karaca sözlerine şöyle devam etti:

“İktidar Türkiye’de bambaşka bir tablo sunuyor bizlere. Bu gün yoksuzlukla ilgili çare bekleyen umut bekleyen ülkemizin yurttaşlarının kendilerinin açlığına işsizliğine yoksulluğuna, ekonomik buhrana çare umarken, çiftçilerimiz kuraklıkla borçlarla mücadele ederken, ardı ardına zamlar geldi. İktidar ne demişti;“temmuz ayında ekonomi uçacak “. Biz uçacak derken, düzelecek yukarıya doğru zannetmiştik, ama onların dediği uçma uçurumdan aşağıya tepe taklak uçmaymış. Gençlerimiz işsizlikle mücadele ederken saraydaki bürokratlar, danışmanlar, baş danışmanlar, bakan yardımcıları,  eski milletvekilleri 3-5 maaşla zevk sefa içerisinde yaşamaktalar. Örneğin TRT Genel müdürü TRT’den 15 bin TÜRKSAT yönetim kurulundan 14 bin 500 TL ayda maaş alıyor” diye konuştu. (Haber merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.