VİDEO - CHP’li Gök Roboskili ailelerle buluştu

VİDEO - CHP’li Gök Roboskili ailelerle buluştu
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski bölgesinde 11 yıl önce hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin mezarlarını ziyaret ederek aileleriyle görüştü.

TİGRİS HABER -CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski bölgesinde 11 yıl önce hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin mezarlarını ziyaret ederek aileleriyle görüştü. Gök, Roboski'de hayatını kaybedenler için yazdığı ‘Roboski: Uludere’nin Gözyaşları’ kitabını imzaladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök ve beraberindeki heyet 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine Roboski köyünde hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin mezarlarını ziyaret ederek aileleriyle görüştü. Katliamda hayatını kaybedenlerin aileleriyle bir araya gelen Levent Gök, hayatını kaybedenler için yazdığı ‘Roboski: Uludere’nin Gözyaşları’ kitabını Roboski aileleri için imzaladı.

levent-gok-roboski-2.jpeg

‘Olay çok nettir, üst kademe sorumludur’

Mezar ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Roboskili ailelerin 11 yıldır acı yaşadığını ifade eden Gök, “11 yıldır hep beraberiz. Anma törenlerine geldiğimizde hep göz göze geldik, hep birlikte ağladık ve birbirimize sarıldık. Hepiniz umutla adaletin gelmesini beklediniz. Hepiniz mutla bu devletin sizleri de Türkiye Cumhuriyetinin birer yurttaşı olduğunu bilmesini, adaletten pay almayı beklediniz. Maalesef ısrarla adalet gelmedi. Aslında olay karanlık dehlizlerde olana bir olay değildir.

levent-gok-roboski-3.jpeg

Şimdiki Cumhurbaşkanı ve o dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, karanlık dehlizlerde kalmayacak sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu kendisi çok iyi biliyordu. Sevgili anneler çocuklarınızın ölümüyle sonuçlanan bu olay biliniz ki karanlık bir olay değildir. Çok berrak ve net bir olaydır. Bu olay çok net olduğu için adalet Roboski’ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. MİT’den Genel Kurmay’dan tutun bütün üst düzey Milli Güvenlik Kurulu yöneticilerine ve Genel Kurmay Başkanı Yaşar Gülere kadar karar mercii tarafından alınan bir karardır bu durum. Devletin üst kademesi sorumlu olduğu için bu olay kapatılmaya, unutturulmaya, soğutulmaya çalışılıyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.