VİDEO - CHP’li Kadınlar, kadına şiddete dikkat çekti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayapınar İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Sait BAYRAM’ın Haberi

TİGRİS HABER - Etkinlikte konuşan CHP Kayapınar Belediye Başkan adayı Canan Demir, Türkiye’de yasaların kadınları şiddetten korumaya yeterli olmadığını savundu.

chpli-kadinlar-1.jpeg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayapınar İlçe Başkanlığı Kadın kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kayapınar ilçesindeki Park 75’de bir etkinlik düzenlendi.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, CHP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Canan Demir ve çok sayıda partili kadın katıldı.

chpli-kadinlar-2.jpeg

‘Jin Jiyan Azadi’, ‘Kadınları değil Müteahhitleri denetle’, ‘Gülistan Doku nerede’, ‘Evin Direği Kolondur’, Ez Jınım Tu Kiye’ ve ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ dövizlerin taşındığı etkinlikte konuşan CHP Kayapınar Belediye Başkan adayı Canan Demir, 8 Mart’ta kadınla yapılan şiddete dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Ülkemizde yapılan yasalar hiçbir şekilde kadınları korumaya yeterli değil. Ve uygulanmıyor. Yapılan yasaların devlet kendi eliyle AKP Zihniyeti ile engellemeye çalışıyor. Biz Kayapınar ailesi olarak da Belediye başkanı adayı olarak bütün Kayapınar’a kadın eli değeceğini söylüyorum. Bizi öldürmeye gücünüz yetmeyecek biz her alanda her koşulda var olacağız. Ağızdaki kirli sakızlar olmayacağız. Çalışma hayatındaki konuşmamızla, kahkahalarımızla ve giyinişlerimizle var olduk ve var olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.