VİDEO - CHP’li Tanrıkulu: Kayyum tramvayı yapsın da görelim

VİDEO - CHP’li Tanrıkulu: Kayyum tramvayı yapsın da görelim
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kayyumlardan sonra Diyarbakır’da büyük bir proje yapılmadığını belirterek, “Hadi yapsınlar bakalım tramvayı. Büyük bir vizyon projesi yapsınlar, görelim” dedi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bayram ziyareti nedeniyle memleketi Diyarbakır’a geldi. Bayram ziyaretlerinde bulunan Tanrıkulu, Tigris Haber’in sorularını yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Rize ziyaretinin “Cumhurbaşkanlığı seçimleri” ile bağlantısının olmadığını söyleyen Tanrıkulu,”Başka bir yöne çekilmek isteniyor ama Cumhurbaşkanı adayı olmadığını kendisi ifade ediyor. Her bayram kendi memleketine bu tür ziyaretleri yapıyor. Ben de şimdi Diyarbakır’dayım, İstanbul milletvekiliyim” dedi.

‘CHP içinde bir tartışma yok’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının ortak fikirle ortaya çıkacağını belirten Tanrıkulu, CHP içerisinde herhangi bir tartışmanın olmadığını söyledi. CHP’nin adayın kim olacağına tek başına karar vermeyeceğini belirten Tanrıkulu, “Bütün siyasi partilerin görüşlerinin alınacağı bir masa olacak. Ben PM üyesi ya da MYK üyesi değilim, İstanbul milletvekiliyim. Bu hazırlıklara her milletvekilinin sahip olduğu bilgi kadar sahibim ancak, kişisel görüşüm ve gözlemim şudur: YSK takvimi açıklanmadan, bu ittifakın ve dışarıdan HDP’nin destekleyebileceği adayın ismi, profili tam olarak ortaya çıkmaz.”

‘CHP’ye ilgi devam ediyor’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretinden sonra, partiye olan ilginin devam ettiğine dikkat çeken Tanrıkulu, “Ben 3 gündür buradayım. Diyarbakır la sürekli irtibat halindeyim. Ben sokakta ilginin CHP’ye devam ettiğini görüyorum. Hem kurumlarda hem sokakta bu havayı alıyorum. Bölge yurttaşı, CHP’nin ne yapmak istediğini iyi anlamış durumdadır” diye konuştu.

tanrikulu-tigris2.jpg

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

‘Kürt meselesini Meclis’te çözeceğiz’

AK Parti hükümetinin 20 yıllık iktidarında Kürt meselesini çözmediğini, daha da karmaşık hale getirdiğini söyleyen Tanrıkulu, CHP’nin bu sorunu Meclis çatısı altında çözeceğini kaydetti. Kürt seçmenin geçmişten bu yana kazandırma ve kaybettirme gücüne sahip olduğunun altını çizen Tanrıkulu, şunları söyledi: “Kürtler artık kaybetmek istemiyor, hapiste olmak istemiyor. Demokratik siyaset arenasında olmak istiyorlar. Diyarbakır’dan Edirne’ye, Kayseri’ye gidip, cezaevi önlerinde seçilmiş tutukluların ziyaretçisi değil, bu siyasetçilerin kurumlarında onlarla temas etmek istiyorlar. Biz de diyoruz ki, biz Kürtlerin iradesine saygılı olacağız. Kayyum siyasetine son vereceğiz. Demokratik siyaset alanını güvence altına alacağız. Siyaset yaptıkları için, kimse hapishanede olmayacak. Sokaktaki yurttaş da bunu istiyor. Türkiye’nin Kürt meselesi askıdadır. AKP’nin 20 yıllık iktidarı meseleyi daha da karmaşık hale getirdi. Biz şu sözü veriyoruz, Türkiye’nin Kürt meselesini şiddet zemininden çıkaracağız. Meclis’te, ortak akıl heyetleri ile birlikte adım, adım çözeceğiz. CHP yurttaşların iradesinin şekilleneceği demokratik ortamı sağlayacak.”

 ‘Sur’un dokusuna zarar verildi’

Sur’un 2015 yılında büyük bir yıkımdan geçtiğini hatırlatan Tanrıkulu, 26 mahalle tahrip edildi. Yeni binalar, Sur’un kimliğine, tarihi dokusuna uygun olmadı maalesef. Neden olmadı? Toplu konut mantığı ve rant mantığı ile hareket edildiği için olmadı. Genel başkanımız söz verdi, biz Sur’u eski dokusuna kavuşturacağız ve orayı bir barış ortamının simgesi haline getireceğiz. Ve kesinlikle ranta izin vermeyeceğiz” dedi.

‘Tramvayı sordu’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır ve bölge belediyelerine kayyum atandıktan sonra, halk ile belediyeler arasındaki köprünün yıkıldığını söyledi. Köprü olmadığı için halk ile temasın kesildiğine dikkat çeken Tanrıkulu, şöyle devam etti: “Halkla temasın en iyi olduğu yerler belediyelerdir. Eğer o teması koparırsanız, hizmeti de gereği gibi yerine getiremezsiniz. Hizmeti de yerelden uzak bir biçimde yaparsınız. Şimdi şehrin birçok yerinde imara aykırı yapılaşma var. Kayyum, altyapısı tamamlanmış bir Diyarbakır’ı devraldı. Su, kanalizasyon, atık su bakımından tamamlanmış bir kent devraldı. Hadi yapsınlar bakalım Diyarbakır’a tramvayı. Yapsınlar hadi. Büyük bir vizyon projesi yapsınlar. Seçilmiş belediye başkanı bunu planlamıştı. Şuanda Diyarbakır’da büyük bir proje yok. Yıkım ve onun üstüne yapılmış rant projeleri var.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum