VİDEO - CHP’liler Diyarbakır'dan mesaj verdi: Pazar günü bu işi bitirelim

VİDEO - CHP’liler Diyarbakır'dan mesaj verdi: Pazar günü bu işi bitirelim
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında geldikleri Diyarbakır’da seçim mesajı verdiler, “ Pazar günü bu işi bitirelim” dediler.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Diyarbakır'da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya, CHP Diyarbakır İl Başkanı, CHP İl Örgütü, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin yöneticileri katıldı.

Bu rejim Diyarbakır'dan değiştirmek istiyoruz

Toplantıda söz alan Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Karşınızda Diyarbakır Milletvekili olarak durmaktan son derece mutluyum. 100 yılın seçimine son 3 gün kaldı, halkımız kendisini yönetecek siyasi rejim bakımından seçimini yapacaktır. Erdoğan rejimini Diyarbakır'dan değiştirmek istiyoruz" dedi.

Siyasi iktidarın el değiştirmesi son derece önemlidir

Diyarbakır'da çıkan sonuçların belirleyici bir konumda olduğunu ifade eden İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, "Diyarbakır'a uzun süredir gelmemiştim, aranızda olmak çok önemli. Bu yüzyılın seçimidir, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının seçimi olacak. Meclis çoğunluğunu elde edemedik ama 28 Mayıs’ta siyasal iktidarın el değişmesi açısından son derece önemlidir ve tarihsel bir misyonu vardır. Eşit şartlarda bir yarış yoktur. Devletin tüm olanakları bir partinin elinde. Eşit şartlara sahip olmadığımızı görüyoruz. Bu da seçime giden yolun eşit ve özgür olmadığını gösteriyor. Seçimlere dört elle sarılmak durumundayız. Pazar günü vereceğimiz oy hak, hukuk ve eşit eş değerler olmalıdır. Biz pazar günü seçimi kazanırsak yasama ve yürütme de ciddi dengeler sağlayacağız. Geçen beş yılda gördük ki siyasal istikrar sağlanamadı. Bundan dolayı Pazar günü sandığa gitmek çok önemlidir. Bu açıdan İnsan Hakları Bakanlığı kurmayı hedefliyoruz. Biz hukuka bağlı bir partiyiz, bu anayasanın dışına hiç kimse çıkamaz. Eğer pazar günü Kılıçdaroğlu seçilirse Türkiye'nin önü demokrasiye açılacaktır. Eşit yurttaşlık ve demokrasi için herkesi sandık başına davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Eşit şartlarda bir seçim süreci yok

Eşit şartların olmadığı bir seçim sürecinin yaşadığını söyleyen Ankara Milletvekili Levent Gök "Medyanın bütün gücüyle Cumhur İttifakına açıldığı ve muhalefetin sesinin duyulmadığı bir seçim süreci geçirdik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda seçimi kazanamamıştır. Ortada unvanını koruyamamış bir Cumhurbaşkanı var, yalın gerçeklik budur. 21 yıldır iktidarda olan ve kamuoyunun bütün imkânlarını kullananların karşısınnda Kılıçdaroğlu var. Türkiye'nin bir değişime ihtiyacı var. Yönetenlerin hesap vermediği bir rejime demokrasi diyemeyiz. OHAL kararnameleri ile demokrasiden çıkan ve kararnameler ile ülkeyi yöneten bir Türkiye haline gelmiştir. Tek adam her şeyi beliyor kimseye de hesap vermiyor. Millet İttifakı olarak bu süreci keserek ve güçlendirilmiş sisteme en kısa sürede geçmek istiyoruz. Roboski katliamının sorumluları bugün iktidar partisinin milletvekilleridir. Karar vericiler arasında Hulusi Akar var, hesap sorulmadı, MİT Başkanı var, hesap vermedi. Bütün hesabın sorulması için, yurttaşların demokrasi ve özgürlükler adına karar alınması için sandıklarda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyelim" diye konuştu.

Tanrıkulu'ndan Kamu görevlilerine uyarı

Seçim sürecinde vatandaşlara yönelik baskı uygulayan kamu görevlilerini uyaran Sezgin Tanrıkulu, " Bizlere şikâyetler geliyor, kırsal kesimlerde kamu görevlileri tarafından muhtarlar ve sandık görevlilerini tehdit ediyor. Neden 'Kılıçdaroğlu'na bu kadar oy çıkıyor' denilerek baskı uygulanıyor. Buradan onlara sesleniyorum; sizler suç işliyorsunuz, biz bunların notunu alıyoruz. Bu yüzyılın seçimidir, her yurttaş sandık başına gitmelidir. Bir taziyeye gider gibi sandık başına gitmeliyiz. Bu bir vatandaşlık ve yurttaşlık görevidir. Türkiye'nin üzerine bir karanlık toprak serpilmiştir, hep beraber buna son vermeliyiz" diye kaydetti.

Kayyumlara ilişkin tavrımız son derece belidir

Zafer Partisi ile yapılan protokole değinen İbrahim Kaboğlu ise şunları söyledi: "Özelikle anayasayı yanıma aldım. Bizler anayasaya saygı için mücadele eden bir partiyiz. Anayasada kayyum sistemi yoktur. Yapılan protokolde Kayyum ibaresi yoktur. Önemli olan pazar günü yapılacak seçimle onları tarihe göndermektir. Ortak metnimizde de kayyumlara son verileceği açıktır. Biz CHP olarak kayyum yönetimlerine son derece karşıyız" dedi.

Toplantının ardından CHP milletvekilleri ve beraberindeki heyet gün içinde Diyarbakır’da bulunan sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarıyla bir araya gelecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.