VİDEO - CHP’nin 'Yaşam Hak Otobüsü' Diyarbakır'da

VİDEO - CHP’nin 'Yaşam Hak Otobüsü' Diyarbakır'da
CHP Kadın Kolları Başkanlığı’nın İstanbul Sözleşmesi'ni yurda anlatmak için “Kadına Şiddete Son” sloganı ile yola çıkan “Yaşam Hak Otobüsü” Diyarbakır'a geldi. Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP’ye yeni katılan kadınlara rozet taktı.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından kadına yönelik şiddeti önlemek adına Yaşam Hak Projesi hayata geçirildi. CHP, Proje kapsamında ‘Kadına şiddete son' sloganı 81 ili dolaşarak İstanbul Sözleşmesi'ni anlatmayı amaçlayan “Yaşam Hak Otobüsü” ile bugün Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır'da ki program, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın katılımıyla gerçekleşiyor.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında kadınlarla bir araya gelerek CHP'ye yeni katılan kadınlara parti rozeti taktı. Rozet takma töreni sırasında kadınlar zılgıt attı. Nazlıaka parti il binasında verilen kahvaltıda kadınlarla bir araya geldi.

nazliaa-tigris1.jpg

Gün boyu ziyaretler devam edecek

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka’nın gün içinde devam edecek Diyarbakır programı ise şu şekilde;

“Kadına Şiddete Son” mottosuyla yola çıkan “YaşamHak Otobüsü” için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile bir de protokol imzalayacak. Katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin düştüğü yerde, Dört Ayaklı Minare önündeki karanfil bırakma etkinliğine katılacak.

Hizbullah saldırısında katledilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın vurulduğu Şehitlik Semtindeki anıta da çiçek bırakacak olan Nazlıaka, parti binası önünde, otobüs konuşmasıyla halka hitap edecek.

nazliaka-tigris2.jpg

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (DESOB) ile de Yaşam Hak Protokolü imzalayacak. Ardından engelli bireyler ve aileleriyle buluşacak olan Nazlıaka, Divan Oteli’nde CHP iktidarının ilk icraatlarından biri olacak Aile Destekleri Sigortası ve Yaşam Hak Projesi hakkında kadınlarla salon toplantısı yapacak. Tekstil emekçisi kadınları ziyaret edecek olan Nazlıaka, Ergani’de geçen yıllarda sevgilisi tarafından öldürülmek istenen Mutlu Kaya ile bir araya gelecek. Nazlıaka son olarak akşam yemeğinde tandırcı kadınlar ve Diyarbakır Kadın Kolları ile Taş Konak Restoran’da görüşecek.

Nazlıaka ve Yaşamhak otobüsü yarın Diyarbakır’dan ayrılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.