VİDEO - DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz sordu; ‘Katledilen 4 kadının cesetleri yakıldı mı?’

VİDEO - DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz sordu; ‘Katledilen 4 kadının cesetleri yakıldı mı?’
DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Konya’da öldürülen 7 kişiden 4 kadının cesetlerinin fail ya da failler tarafından yakıldığını iddia ederek, ‘yakıldı mı’ diye sordu.

TİGRİS HABER - DBP’li Saliha Aydeniz, Konya’nın Meram İlçesi’nde aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü saldırı ile ilgili Tigris Haber’e konuştu.  Ailenin saldırıya uğradığı 12 Mayıs gününden itibaren irtibatta olduklarını belirten Aydeniz, “Bu aileyi koruma işi bizim değil, güvenlik güçlerinin, hukukun işiydi. Bilinçli bir şekilde aile korunmadı” dedi.

IŞİD yöntemiyle katledildiler

Aydeniz, HDP’nin oluşturduğu bir heyetin dün aile yakınları ile görüştüğünü, edindikleri bilgilere göre katledilen Serpil, Serap, İpek ve Sibel Dedeoğlu’nun cesetlerinin fail ya da failler tarafından yakıldığını iddia etti. Aydeniz şöyle devam etti:

“Aynı şey Deniz Poyraz’a da yapıldı. IŞİD yöntemiyle katledildiler. Bu yöntemler hükümetin IŞİD, El Nusra gibi çetelere desteğinden gücünü alıyor. Bu hükümetin Kürtleri sürekli düşman ilan etmesinden gücünü alıyor. Koruma kararı olmasına rağmen, bu aile iktidar tarafından kolluk güçleri tarafından güvenceye alınmadı.”

Muhalefet partilerinin saldırı karşısındaki tavrını da eleştiren Aydeniz, “Bütün muhalefet partilerinin yaşananlara, Kürtlerin en doğal hakkı olan kendi dilini kullanma, kendi coğrafyasından özgür yaşama hakkına net bir söylem söylememeleri yüzyıllık politikaların devamıdır. Somut adımlar olmadıkça, Kürt halkının muhalefet partilerine bakışı da yüzyıllık politikadan farklı değildir” dedi.(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.